Gündem İSTANBUL'DA SON DAKİKA: Reina'da silahlı saldırı: 39 ölü

İSTANBUL'DA SON DAKİKA: Reina'da silahlı saldırı: 39 ölü

Paylaş
İSTANBUL'DA SON DAKİKA: Reina'da silahlı saldırı:  39 ölü

İstanbul'da yılbaşı geçesi alçak saldırı! Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'ya gece 01.15'te Noel Baba kılığında gelen terörist uzun namlulu otomatik silahla ateş açıp 1 polis ve 1 vatandaşı şehit edip içeri girdi. Terörist içeridekilerin üzerine kurşun yağdırdı. Katliamda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralı. Reina'daki saldırıda ilk şüpheli terör örgütü DEAŞ...

DAKİKA DAKİKA GECE KULÜBÜNDEKİ SALDIRI DETAYLARI

İstanbul Ortaköy
'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. Saldırı saat 01.15 sıralarında düzenlendi. Kaleşnikof otomatik tüfekle kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması gelen vatandaşları tarayan terörist 39 kişiyi katletti! Saldırıda 65 kişi de yaralandı. 4 kişinin durumu ağır. Polis çıkan izdihamdan yararlanarak kaçan kaçan teröristi arıyor. İçişleri Bakanı Soylu teröristin mont, pantolonla içeri girdiğini, farklı bir kıyafetle dışarı çıktığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi.

HAYATINI KAYBEDEN YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLARIN ÜLKELERİ BELLİ OLDU



Hayatını kaybedenlerden yabancılardan 7’sinin Suudi Arabistan, 2’si Hindistan, 1’i Kanada, 1’i Suriye, 1’i İsrail, 2’si Tunus, 4’ü Irak ve 1’i Lübnan, 1’i Belçika uyruklu olduğu belirtildi.
Hayatını kaybedenlerin 25’i erkek 14’ü ise kadın.


SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERİN 24'Ü YABANCI UYRUKLU



17:45 İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen hain saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken, 65 kişi de yaralanmıştı. Ölenlerin 24'ü yabancı uyruklu: 7’sinin Suudi Arabistan, 2’sinin Hindistan, 1’inin Kanada, 1’inin Suriye, 1’inin İsrail, 2’sinin Tunus, 4’ünün Irak, 1’inin Lübnan, 1’inin Belçika vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Dört yabancının kimlikleri henüz belirlenemedi.

Hayatını kaybedenlerden yabancılardan 7’sinin Suudi Arabistan, 2’si Hindistan, 1’i Kanada, 1’i Suriye, 1’i İsrail, 2’si Tunus, 4’ü Irak ve 1’i Lübnan, 1’i Belçika uyruklu olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin 25’i erkek 14’ü ise kadın.


17.35: Saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin Lübnan vatandaşı olduğu açıklandı. Ölen Lübnanlılardan birinin adının İlyas Vardini olduğu bildirildi. Bu arada, Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda, milletvekili Estefan Doveyhi'nin kızı Büşra Düveyhi ile Francois Esmar, Nidal Bişravi, Melisa Papalordo'un yaralandığı kaydedildi.


16.00: DHA'nın haberine göre; saldırıda yaşamını yitiren ve kimliği belirlenen yabancı uyruklu kurbanların isimleri şöyle: Leanne Nasser, Jalal Abbas, Ahmed Saud Alfaoul, Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam ve Basma Abourazaq.


15:05 Reina’daki terör saldırısının ardından yaya ve araç trafiğine kapatılan Muallim Naci Caddesi iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

15:00 İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde yılbaşı eğlencesi için gelenlere düzenlenen terör saldırısını düzenleyen terörist her yerde aranıyor. Beşiktaş Kuruçeşme'de terör saldırısı ile ilgili olabilecek şüpheli bir şahıs ihbarı alan polis alarma geçti.

KURBANLARIN ÇOĞU YABANCI



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortaköy'deki gece kulübünü hedef alan saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden 20'sinin kimliğinin tespit edildiğini, bu kişilerden en az 15'inin yabancı olduğunu açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, "Yabancılar ve Türkler var ama ağırlıklı olarak yabancılar. Farklı farklı milletlerden, Suudi Arabistanlı, Faslı, Lübnanlı, Libyalı, farklı milletlerden vatandaşlar var" dedi.


14:30 İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında düzenlenen toplantı sona erdi. Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ndeki toplantı, basına kapalı olarak 1 saat 40 dakika sürdü.


12:00 Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Çalışkan Dolmabahçe’de 12.30’da güvenlik toplantısı yapacak

09:00 SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: 65 YARALININ 4'ÜNÜN DURUMU CİDDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ terör saldırının düzenlendiği Reina'da incelemelerde bulunduktan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanesine geldi. Burada yaralıları ziyaret eden bakanlar çıkışta açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şu anda hastanelerde 65 yaralı var. 65 yaralıdan 4’ünün durumu oldukça ciddi. Çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de yaralılar arasında olduğunu biliyoruz. Uyrukları zaman içinde netleşecek" diye konuştu.

İHBAR VAR MIYDI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İhbar var mıydı?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Milletimizin şunu bilmeye hakkı var. Gerek DEAŞ gerek PKK gerek DHKP-C içinde bulunduğunuz durumda gerek yabancı servislerden gerekse de kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir. Kimisi isme dayalıdır. Kimisi de daha ziyade bir çerçevedir.Yani, “Şurada bir olay olacak” yönünde… Bunu üzerine özellikle yılbaşıyla ilgili tedbirler alındı. En yoğun tedbirler de İstanbul’da alındı. Buna yönelik ihbarlar hep söz konusudur. İstanbul Emniyet Müdürümüz de olay saatinden çok kısa süre önce bölgedeydi. Bu tip istihbaratlar sürekli geliyor. Biz olay yerine de gittik. Bir katliam gerçekleştirilmiş. İnsanlık dışı vahşet…"

SİLAHLA TARAYARAK İÇERİ GİRDİ!

"Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 20 kişinin tam kimliği belli. Onun 15’i misafirimiz. Yabancı uyruklu görünüyor. Beşi de vatandaşımız. Çok net değil ama zannediyorum ki beş tespitin üçü ya da dördü de orada çalışanlar. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde 1 kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var. Bilgilerin değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırgan katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor."


07:50 SÜLEYMAN SOYLU: CAN KAYBI 39’A YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bunların şu anda 21'inin kimliği belli. Henüz diğer 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, diğer kimliği belli olmayanlarla ilgili böyle bir değerlendirme yapamıyoruz." dedi.
Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden özel uçakla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile burada bir araya gelen Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.



06:40 1995 doğumlu Şehit polis Burak Yıldız'ın cenazesi hastaneden alındı. Göreve 10 ay önce başlamıştı.

04:42 Saldırganın olay yerine geldiği iddia edilen taksi emniyete götürüldü

SALDIRI SIRASINDA GECE KULÜBÜNDE KAÇ KİŞİ VARDI?


Gece kulübünde, net bir bilgi olmamakla birlikte tahminen 700-800 kişi olduğu belirtildi.

03: 31 Şişli Etfal Hastanesi'nde 11 yaralı var 3'ünün durumu ağır ve ameliyatta. Hastane yönetiminin açıklama yapması bekleniyor

03:07 Bazı kişilerin denize atladığı ve deniz polisinin vatandaşları kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.

03:00 İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde

02:48 Saldırının yaşandığı gece kulübüne operasyon.

02:41 Gece kulübünün içerisinde rehineler olduğu bilgisi var. Özel harekat ve Terörle mücadele ekipleri önlem almış durumdalar

02:37 İŞTE O SALDIRGANLARDAN BİRİ

Görgü tanıklarının ifadesine göre; saldırganlar birden fazlaydı ve aralarında Arapça konuşuyorlardı.




02:35 CNN'e bağlanan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgilere göre 50- 60 civarında yaralı var. 1 kişi hayatını kaybetti.

02: 27 Ölü ve yaralıların olduğu bilgisi geldi ancak henüz rakam yok

02:25 Noel baba kıyafetli 3 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiği iddia ediliyor.



02:23 Hürriyet muhabiri Toygun Atilla'nın ulaştığı Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın "İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Beşiktaş’ta ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin yaşandığı sırada silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırgan ateş açmaya başladı.




Olayda yaralananların olduğu öğrenilirken, silahlı saldırganın da olayın ardından gece kulübünün tuvaletine saklandığı iddia edildi.



Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.







İSTANBULDA SON DAKİKA: Reinada silahlı saldırı:  39 ölü