Gündem İstanbul'da tarihi gün! İstanbul Havalimanı açıldı

İstanbul'da tarihi gün! İstanbul Havalimanı açıldı

Paylaş
İstanbul'da tarihi gün! İstanbul Havalimanı açıldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle bugün hizmete açıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen üst düzey konukların şahitlik ettiği açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük ve modern havalimanının ismini 'İstanbul Havalimanı' olarak duyurdu

İstanbul Havalimanı açılış töreninin detayları:

Haberin Devamı

DAKİKA DAKİKA İSTANBUL HAVALİMANI AÇILIŞI

18.10: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Havalimanı'nın ismini açıkladı. Havalimanın adı İstanbul Havalimanı oldu.

18.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Havalimanı'nın açılışında konuşuyor.

17.42: İGA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz konuşma yapıyor. Mehmet Cengiz, ilk uçak seferinin 31 Ekim Çarşamba günü Ankara'ya yapılacağını açıkladı.

17.29: Meclis Başkanı Binali Yıldırım konuşma yapıyor.

17.26: Sunuculuğunu, oyuncu Oktay Kaynarca ve sunucu Burcu Esmersoy'un yaptığı tarihi tören başladı.

17:20: Müzik dinletisi sonrası havalimanını inşa eden konsorsiyumun hazırladığı tanıtımı filmi gösteriliyor.

17.14: Açılış töreni kapsamında konuklara müzik dinletisi sunuluyor.

Haberin Devamı

17.07: Açılışa 6 bini aşkın konuk katıldı. Tüm konuklar yerlerini aldı.

17.02: Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanı için özel olarak hazırlanmış aracı kullanarak önce bilet almaya gitti, sonra da konuşma yapacağı alana yürüdü.

16.58: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile devlet başkanlarının yer aldığı aile fotoğrafı çekildi.

16.56: Dünyaca ünlü Çeçen boksör Habib Nurmagomedov da Yeni Havalimanı açılışına katıldı.

16.47: Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreni ve 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılmak üzere dış hatlar giden yolcu bölümüne geldi. Erdoğan'ın konuşma yapması bekleniyor.

16.25: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak, İstanbul'da açılışı yapılacak havalimanına teker koydu. Ankara'da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından TC-CAN uçağıyla İstanbul'a eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile kızı Esra Albayrak karşıladı.

'EGEMEN BAĞIŞ: 'ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN''

İş, sanat, spor dünyasından birçok ismin katıldığı açılış töreni öncesi sanatçı Yavuz Bingöl kısa bir açıklama yaparak, "Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun. Biz de heyecanlıyız" dedi.

Eski bakanlardan Egemen Bağış eşi Beyhan Bağış ve Demet Şener ile birlikte törene geldi. Egemen Bağış, havalimanı projesinin ilk kez Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğü günü hatırladığını ifade ederek, Sadece hafriyatının nelere mal olacağını düşünmek, gözümüzü korkutan bir projeydi. Ama hamdolsun Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği cumhuriyetin 95. yaş gününde açmak gerçekten büyük bir mutluluk. Ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

***

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul’daki yeni havalimanının ilk etabının açılışına, ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da ilgi gösteriyor.

Sabah saatlerinden itibaren yeni havalimanına gelen ulusal ve uluslararası medya kuruluşları, geniş haberci kadrosuyla açılışı takip ediyor.

Gün boyunca yayınlar yapan basın kuruluşları, havalimanıyla ilgili yapım sürecini, açılışa ilişkin bilgileri izleyicilere aktarıyor.

Basın mensupları, mimarisiyle büyük hayranlık uyandıran havalimanıyla ilgili röportajlar da yapıyor.

Açılış için havalimanına gelen konukları, klasik Türk sanatlarındaki birçok desenden esinlenilerek ortaya çıkarılan, tasarımı modacı Ettore Bilotta’ya ait yeni üniformalarıyla THY’nin kabin memurları karşılıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile eşi Özer Çiller, Tuluyhan Uğurlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Oktay Kaynarca, Aziz Yıldırım, Ali Ağaoğlu, Ferit Şahenk, Yavuz Bingöl, Şafak Sezer, Burcu Esmersoy, Demet Şener, eski bakanların da aralarında bulunduğu siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli de havalimanına gelmeye başladı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Museviler Hahambaşı İsak Haleva Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin de açılışın yapılacağı alana geldi.

Ayrıca açılışa katılacak bazı THY uçakları da havalimanına iniş yaptı. Açılış öncesinde Okay Temiz ve Roman Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Orkestrası konser verdi. Sahnede yer alan dev ekrana, İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarının fotoğrafları yansıtıldı.

Bir akrobasi grubunun, terminaldeki gösterileri de konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Yaklaşık 30 ambulansın konuşlandırıldığı havalimanında, 100’ün üzerinde sağlık çalışanı, 10 UMKE ekibi ve çok sayıda güvenlikçi görev yapıyor.

Haberin Devamı

Törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören eşi Revna Demirören ve kızı Yelda Demirören, Demirören Holding Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay ve eşi iş adamı Kıvanç Oktay, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Posta gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal da katıldılar.