Gündem İstanbul'da yağmur alarmı! Vali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Yağışın biteceği saat...

İstanbul'da yağmur alarmı! Vali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Yağışın biteceği saat...

Paylaş
İstanbul'da yağmur alarmı! Vali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması: Yağışın biteceği saat...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında 'Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. Uyarıların ardından İstanbul'da gece saatlerinden bu yana yağışlı hava etkili oluyor. Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı. Bakan Soylu, "İlk etapta evlerini su basanlara 5 bin TL, iş yerlerini su basanlara 10 bin TL nakit elden verilecek" dedi. İstanbul Valisi Yerlikaya, "797 su baskını ihbarı yapıldı, şiddetli yağış 22.00’ye kadar devam edecek' ifadelerini kullandı

Vali Yerlikaya, Esenyurt'ta incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Saat 12.00 itibariyle 797 su baskını ihbarı yapıldı. Bu ihbarların 266'sı Esenyurt'tan geldi" dedi.

Haberin Devamı

Ali Yerlikaya, "Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde Haramidere'nin geçtiği yerlerde su baskınları yaşandı. Burada oturan vatandaşlarımız ikaz edildi. 128 daire 12 iş yeri, 3 fabrika su baskınlarından etkilenmiş durumda. Su basan dairelerden 70 tanesi tahliye edildi. Akşama kadar bütün iş yeri ve dairelerdeki suların tahliyesini gerçekleştireceğiz. Sabah erken saatlerinden itibaren hasar tespitlerimiz başladı. Vatandaşlara 5, iş yeri sahiplerine 10 bin lira yardımları ulaştırmış olacağız. Bugün saat 22.00'ye kadar şiddetli yağış uyarımız devam ediyor" diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya: 128 daire, 12 iş yeri, 3 fabrika su baskınından etkilendi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt'taki su baskınından 128 daire 12 iş yeri, 3 fabrikanın etkilendiğini açıkladı.

 

İSTANBUL'DA OLAĞANÜSTÜ GECE: ŞİMŞEK, GÖK GÜRÜLTÜLÜSÜ, KUVVETLİ YAĞIŞ

Uyarıların ardından İstanbul'da yağışlı hava etkili olmaya başladı. Kentte gökyüzü önce şimşeklerle aydınlanırken, daha sonra yağmur etkili oldu. Yolda ilerleyen sürücüler ve yayalar yağmurla birlikte zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

EVİNİ, İŞ YERİNİ SU BASANLARA DESTEK

İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı. Bakan Soylu, "İlk etapta evlerini su basanlara 5 bin TL, iş yerlerini su basanlara 10 bin TL nakit elden verilecek" dedi.

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Sarıyer’de bazı işyerlerini ve yolları su bastı. Vatandaşlar işyerlerindeki suyu tahliye ederken, yollardaki su ise İSKİ ekipleri tarafından çekiliyor.