Gündem İstanbul'un göbeğinde karavan isyanı

İstanbul'un göbeğinde karavan isyanı

Paylaş
İstanbul'un göbeğinde karavan isyanı

İstanbul Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda karavanlardan alınan aylık 1152 TL ücreti yüksek bulan ve ödemek istemeyen karavancılar, Kartal sahilinde İSPARK’a ait park alanında konaklamaya başladı. Duruma tepki gösteren çevre sakinleri ile park yeri bulamayan sürücüler sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda karavanlardan aylık abonman ücreti olarak 1152 TL istenince, karavan sahipleri Kartal sahildeki İSPARK’a ait park alanına gelmeye başladı. Ancak bu durum çevre sakinleri ile park yeri bulmakta zorlanan sürücülerin tepkisini çekti. “Büyükşehir Belediyesi’ne, emniyete, kaymakamlığa şikayet ettim” diyen Namık Kemal, “İSPARK karavanları kaldıramıyor. Bir ay önce zabıta geldi yine kaldıramadı” derken, Oğuz Tulem, “Sürekli çoğalıyorlar. Arabalara park edecek yer kalmadı. Dışarıya park edince araç çekiliyor” dedi.

Haberin Devamı


 

NEDEN MÜSAADE EDİYORLAR?

Kazım Gençbay, “Son derece şikayetçiyim. Karavanlar gelip burayı park alanına çevirdiği zaman buranın bir değeri kalmıyor. Buna neden müsaade ediyorlar? Engelliyim, buraya gelip kitap okumak istiyorum ama haftasonları yer olmuyor, yapamıyorum” sözleriyle tepkisini dile getirirken, Metin Kaya, “Sayıları son zamanlarda arttı. İleride karavan parkı var ama ücretli diye oraya götürmüyorlar. Ücretsiz olduğu için burada duruyorlar” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kartal Sahil'de karavan işgali tartışması