Gündem İstanbul'un yanı başına temmuz ayında kış geldi

İstanbul'un yanı başına temmuz ayında kış geldi

Paylaş
İstanbul'un yanı başına temmuz ayında kış geldi

İstanbul'a 258 km yakınlıkta olan Bolu'nun Göynük ilçesinin Yukarıkınık köyünde dolu yağışı meydana geldi. Sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan dolu yağışının ardından, yeşil alanlar ve yollar beyaza büründü.

Yukarıkınık köyü yaylasında, sabah saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Misket büyüklüğünde yağan dolu sebebiyle yeşil alanlar ve yollar beyaza büründü. Kısa süre etkili olan dolu, ekili alanların da zarar görmesine sebep oldu.

Haberin Devamı
Bolu’da dolu yağışı... Her yer bembeyaz oldu

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELMİŞTİ

Öte yandan Meteoroloji'den de bölgeye uyar gelmişti. Yapılan uyarıda şu ifadeler kullanılmıştı : ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.07.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik’te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli’de çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Sakarya’da şiddetli (50-100 kg/m2), Sakarya’nın doğu ilçelerinde aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul ve Yalova’da Pazar sabah saatlerine kadar, diğer yerlerde Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

Haberin Devamı