Gündem İşte gerçek aşk

İşte gerçek aşk

Paylaş
İşte gerçek aşk

Böbrek hastası Sevda'nın iyileşmesi için tek çare organ nakliydi. Zekeriya görür görmez âşık olduğu Sevda'ya böbreğini vermek istedi

‘BİZ EVLENEMEYİZ’

Haberin Devamı

Van’da doğup büyüyen Sevda Yaşar (17) böbrek rahatsızlığı nedeniyle çok acı çekti. Diyalize girerek hayatta kalan Sevda’nın sağlığına kavuşması için böbrek nakli şarttı. Ama uygun böbrek bulunamamıştı. Genç kız tedavisi için İstanbul’a taşınmıştı.

Bartınlı Zekeriya Aydoğan (24) da İstanbul’daki teyzesini ziyaret etmişti. Teyze, Sevda’nın komşusuydu. Zekeriya bu vesileyle tanıştığı Sevda’ya görür görmez aşık oldu. Genç kız acı gerçeği aşık gence söyledi: “Zekeriya biz evlenemeyiz, çünkü ben çok hastayım.”

‘EŞİM İÇİN CANIMI VERİRİM’

Zekeriya, Sevda’sına böbreğini vermek için test yaptırdı. Gençlerin dokuları uyumlu çıktı. Yasaya göre, canlıdan böbrek bağışını sadece hastanın yakınları yapabiliyor. Bunu öğrenen Zekeriya hemen Sevda ile evlendi.

Haberin Devamı

Genç çift, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde ameliyata girdi. Doç. Dr. Alihan Gürkan, Zekeriya’dan aldığı böbreği Sevda’ya nakletti. Sevda sağlığına kavuştu. Zekeriya da iyi.

Genç koca “Eşimi o kadar çok seviyorum ki onun için canımı bile veririm” dedi. Sevda da kocası için her fedakârlığı yapacağını söyledi.

DHA