Gündem İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Paylaş
İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Zürih'te terör örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini ve Türk bayrağını yakması üzerine, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleşen gösteride terör örgütü PKK yandaşları 14 Haziran Çarşamba günü büyük bir provokasyona imza attı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini ve Türk bayrağını yakan PKK'lı teröristlere polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Dışişleri Bakanlığı, bugün İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'un bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Resmi açıklamaya göre, Büyükelçi Ruch bu sabah Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Görüşmede, büyükelçiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu iletildi, benzer saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca olaya ilişkin soruşturmanın başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılmasının talep edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN SKANDAL GÖRÜNTÜYE TEPKİ 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de İsviçre'deki skandal görüntüye tepki geldi. Çelik, "İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz. İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

BAKAN TUNÇ'TAN KINAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsviçre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk bayrağına yönelik provokasyonu kınadı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsviçre’nin Zürih kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağına yönelik provokasyonu kınadı. Terör örgütü PKK yandaşlarının bu eylemlerine izin veren İsviçre makamlarını hukuka uygun hareket etmeye davet eden Bakan Tunç, "İsviçre’den beklentimiz bu eyleme katılanların ve destek verenlerin yargı önünde hesap vermesinin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.