Gündem İyi günde kötü günde

İyi günde kötü günde

Paylaş
İyi günde kötü günde

Diş hekimi Zeynep Şengün ile yazılımcı Alperen Şengün 2007'de evlendi. İki çocukları dünyaya geldi. Aşkla başlayan evlilikleri zamanla sevgiye dönüştü, birbirlerinin ayrılmaz parçaları oldular. Zeynep Şengün'e geçen yıl böbrek yetmezliği teşhisi konunca devreye yılların emeğiyle büyüttükleri sevgileri girdi. Alperen Şengün eşine böbreğini verdi, evlenirken ettikleri yemin yerine geldi.

İki çocuk annesi diyabet hastası Zeynep Şengün'e (42) 15 Ağustos'ta akut böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 6-7 aylık tedaviden sonuç alınamayınca hastalık kronik böbrek yetmezliğine dönüştü. Diyaliz tedavisi ya da organ nakli olması önerilen Zeynep Şengün'e, eşi Alperen Şengün (43) bağışçı olacağını söyledi. Doku uyumunun olumlu çıkmasıyla 14 Mart Tıp Bayramı'nda Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi, eşinden alınan böbreği Zeynep Şengün'e nakletti.

Yaşama tutunan Zeynep Şengün "14 Mart'ta nakil oldum. Bir hekim olarak bayramımdı, ikinci bayramım oldu" diye konuştu. Şengün, "Evlilikler aşkla başlıyor, zamanla yaşanmışlıklarla sevgiye dönüşüyor. Sevgi her zaman her şeyin önünde geliyor. Organ vermek çocuk doğurmak, anne olmak kadar kutsal bir şey" diye de ekledi. Alperen Şengün ise "Eşim diş hekimi olmasına rağmen ben dişçiden korkan biriydim. Ameliyatta en ufak ağrı, sızı hiçbir şey hissetmedim" ifadesini kullandı. Aslı DURAN/DHA

Haberin Devamı