Gündem İYİ Parti'de 'Mansur Yavaş' istifası!

İYİ Parti'de 'Mansur Yavaş' istifası!

Paylaş
İYİ Parti'de 'Mansur Yavaş' istifası!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti! Açıklamasında “Mansur Yavaş’ı desteklemeyi ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti Arslan istifasında, "Mansur Yavaş'ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Yavaş'ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir." dedi.

Haberin Devamı

Arslan'ın istifası ile İYİ Parti Milletvekili sayısı 38'e düşmüş oldu.

 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir konuşmasında Nihal Atsız’ın bir şiirini okumuş, şiirdeki “Er tez gider, korkak yavaş” dizesi “Mansur Yavaş’a gönderme mi?” sorularının sorulmasına neden olmuştu.

Akşener bu iddiayı reddetse de Uşak’ta yaptığı konuşmada, “Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler.” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in bu sözlerine yanıt veren Mansur Yavaş, “Hiçbir zaman korkmadım. Korkan, Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz.” diyen Mansur Yavaş, “Elimizi taşın altına koymamız gerekirse, koyarız. Ama bunun yolu yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka bir siyasi partinin genel başkanı aday olmam için çağırmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair sayın Akşener’in söylemleri olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmadan karar alınsaydı, daha düzgün olurdu.” diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ'DE SULAR DURULMUYOR

İYİ Parti'de sırasıyla 16 Kasım'da İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 4 Aralık'ta İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 5 Aralık'ta İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi.6 Aralık'ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini duyurdu. 15 Aralık'ta Yİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ve son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alındı.

İYİ PARTİ'DE 'MANSUR YAVAŞ' İSTİFASI! YÜKSEL ARSLAN KİMDİR?

1963 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde doğdu. Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden Tıbbi Teknolog olarak mezun oldu. 1981 senesinde Sağlık Bakanlığı’nda çevre sağlık teknisyeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik, okul müdür muavinliği, şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği gibi görevlerde bulundu.

Haberin Devamı

2019-2023 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için belediyedeki görevinden ayrıldı. 2023’te İYİ Parti Ankara 3. bölge milletvekili olarak meclise girdi. Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev aldı.

ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.