Gündem İYİ Parti'de dört aday

İYİ Parti'de dört aday

Paylaş
İYİ Parti'de dört aday

Seçim başarısızlığı sonrası İYİ Parti, 27 Nisan'da olağanüstü kurultay kararı almıştı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı. Ardından İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale istifa etti. Partinin önemli isimlerinden Mehmet Tolga Akalın, Günay Kodaz, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın adaylıklarını açıkladı.

İYİ Parti, çoğu MHP’den ayrılan ya da ihraç edilen isimler tarafından Meral Akşener liderliğinde 25 Ekim 2017’de kurulmuştu. CHP’li 15 milletvekilinin geçici olarak kendilerine katılması sayesinde olası yasal engelleri aşarak, 2018 Genel Seçimleri’ne katılabilen İYİ Parti 43 milletvekili ile Meclis’e girmişti. 2019 Yerel Seçimleri’nde ve Mayıs 2023’teki seçimlerde Millet İttifakı ile birlikte hareket eden İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ise ittifak tekliflerini reddedip ‘hür ve müstakil’lik kararı alarak, kendi adaylarıyla yarışmıştı.

Haberin Devamı

‘DUYGUSAL YÖNETİM’

31 Mart’ta İYİ Parti beklediği başarıyı elde edemeyerek yurt genelinde yüzde 3.76 oranında oy aldı ve 1 il 17 ilçe ile 4 belde belediyesini kazanabildi. Başarısızlığın ardından istifalar ve Akşener’e istifa çağrıları gelirken partide 27 Nisan’da olağanüstü kurultay yapılması kararı alındı. Meral Akşener dün genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklayıp parti genel merkezindeki makam odasını boşalttı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın önceki gün Akşener’i “Duygusal yönetim sergilemekle eleştirerek” başkan adaylığını açıklamıştı.

‘HEYECANI KALMADI’

Akşener’in dünkü açıklaması sonrası İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, “Partimizin ilk günlerdeki heyecanı kalmadı” diyerek istifa etti. Ardınan daha önce Akşener’i eleştirip istifaya çağıran İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, genel başkan adayı olduğunu duyurdu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da “Tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir” diyerek adaylığını duyurdu. İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın ise Meral Akşener’e teşekkürlerini sunarak genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı