Gündem İYİ Partili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi

İYİ Partili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi

Paylaş
İYİ Partili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi

Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi.

İyi Parti Disiplin Kurulu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın partiden ihracına karar verdi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, Dikbayır’ın İYİ Parti’den ihracı ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

İhraç kararı ile ilgili olarak resmi kararı İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun yapacağı öğrenildi. İlk edinilen bilgilerde ihraç yönünde olduğu kararın. Şu an için Ümit Dikbayır’a resmi kararın tebliğ edilmediği öğrenildi. Geçtiğimiz haftalarda bazı iddialar yaşanmıştı. Ümit Dikbayır’ın, Akşener ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiği, belediyelerden ihale alınmasına aracılık ettiği ve partili bir kadına taciz iddiaları ile gündeme gelmişti.

Dikbayır geçtiğimiz günlerde bir de savunma yaptı. Tüm iddiaları reddetti. Merkez disiplin kuruluna yazılı bir açıklama göndermişti. Akşener ve yetkililere aleyhindeki hakkındaki haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Taciz iddiaları ile ilgili olarak ise kendisine iftira atıldığını vurguladı.

Haberin Devamı

KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Ümit Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe vermişti.