Gündem İyilik yolu

İyilik yolu

Paylaş
İyilik yolu

Hollanda'da yaşayan Filiz İlmaz ve Sümeyye Sahin depremzedeler için müthiş bir yolculuğa çıkıyor. Bugün Enschede kentinden yola çıkacaklar ve bisikletle 2 bin 350 kilometre yol alıp önce İstanbul'a sonra da Hatay'a ulaşacaklar. Amaçları bu yolculukta topladıkları bağışlarla depremzedeler için 150 konteyner ev almak.

SAĞLIKÇI VE PEDAGOG

Haberin Devamı

Filiz İlmaz (35) ve Sümeyye Sahin'in (25) yolu Hollanda'nın Enschede kentinde 6 Şubat depremlerinde mağdur olan depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında kesişti. Ailesi Samsunlu olan Sümeyye bir üniversitede sağlık koordinatörü, Erzincanlı Filiz ise pedagog. Her ikisi de depremzedeler için bir şeyler yapmak amacıyla kolları sıvadı. Farkındalık yaratmak amacıyla Hollanda’dan bisikletle Türkiye’ye gitmeye karar verdiler.

BİR AYLIK YOLCULUK

Günlerce plan yaptılar, yollarda karşılaşabilecekleri tehlikeleri de hesaba katarak rota hazırlıklarını tamamladılar. İki kadın, önce Hollanda'dan İtalya'ya kadar bisikletle gidecek. Oradan gemiyle Yunanistan'a geçecekler. Sonra yine bisikletlerine binip Türkiye'ye giriş yapacaklar. 2 bin 350 kilometrelik bu yolculuğun bir ay süreceğini hesaplıyorlar. İstanbul'a ulaştıktan sonra da yollarına yine bisikletle devam edip Hatay'a gitmeyi planlıyorlar.

Haberin Devamı

BAĞIŞLAR ÇOĞALACAK

"İyilik yolu" adını verdikleri bu yolculukta hedefleri depremzedelere 150 konteyner ev almak için 1 milyon Euro civarında para toplamak. Sosyal medya hesaplarına şimdiden yardımlar yağmaya başladı. Yolculuk boyunca yapılacak bağışlar bir hesapta toplanacak. Ayrıca iki kadın, yolculuklarının bütün detaylarını sosyal medyadan paylaşacak. Projede en büyük destekçilerinden biri de kendileri gibi Hollanda vatandaşı olan şarkıcı Karsu.

 

İki kadın işte bu rotayı izleyerek bir ay sonra Türkiye'ye varmayı planlıyor.