Gündem ‘İzmir Canavarı’nı akıl hastanesinde katletti! Sınırda cebinde şok liste ile yakalandı

‘İzmir Canavarı’nı akıl hastanesinde katletti! Sınırda cebinde şok liste ile yakalandı

Paylaş
‘İzmir Canavarı’nı akıl hastanesinde katletti! Sınırda cebinde şok liste ile yakalandı

Türkiye’nin “Bebek Yüzlü” seri katili Ali Kaya, 10 kişiyi gözünü kırpmadan öldürdü. Aylarca, yıllarca manşetlerden düşemeyen bir seri katil, kendisine görev olarak hazırladığı ölüm listesinde 10 kişiyi acımadan öldürdü. Suriye sınırında yakalanan Ali Kaya'nın cebinden çıkan liste ise herkesi şaşırttı.

Barış Sözal / Posta.com.tr | Bebek yüzlü katil Ali Kaya, tam bir suç makinesi kendisine ödev bildiği görevleri vardı. Bu görevleri yerine getirmek için, önünde hiçbir engele resmen fırsat vermiyordu. Ali Kaya, Türk seri katiller arasında en bilinenlerden birisidir bu kadar çok biliniyor olmasının en önemli sebebi de lakabının “Bebek Yüzlü” olması.

Haberin Devamı

Bebek yüzlü katil Ali Kaya, akli dengesi yerinde olmayan birisiydi. Kendisi bir hedef doğrultusunda ilerliyordu. Hedefi ise insanların canına kıymaktı. Ali Kaya 1978 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşlarda hırsızlık, adam yaralama gibi birçok suçlara karışmıştı. Suç dosyası o kadar kabarıktı ki, 17 yaşındayken tutuklanmasına karar verildi ancak henüz reşit olmadığı için ıslah evine gönderildi.

ISLAHEVİ, ISLAH ETMEDİ!

Ali Kaya, ıslahevinde 2 yıl cezasını çektikten sonra 1997 yılında serbest kaldı. Kaya, 1997 yılında ilk cinayetini de işledi. Kaya’nın emlakçılık yapan amcası, bir gün ofisinden tam çıkacakken arkasından gelen yeğeninin bıçak darbelerine maruz kaldı. Defalarca bıçaklanan amca, olay yerinde hayatını kaybetti. Çok kısa bir soruşturmanın ardından suçu işleyenin Ali Kaya olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

19 yaşında olduğu için artık yeri ıslahevi değildi, 5 yıl ağır hapis cezası alarak cezaevine gönderildi. 1999 yılında cezasının az bir kısmını yatarak serbest kaldı ve tekrar Alanya'ya döndü artık 21 yaşında genç bir delikanlı olan Ali Kaya, hayata sıfırdan başlamak istiyordu.

ANNESİNE TECAVÜZ EDEN ADAMI KATLETTİ

Bir daha böyle suçlara karışmadan toplumun içinde var olmak istiyordu fakat mahallede dönen dedikodular da canını sıkıyordu. Kurtulmak istediği suç dünyasına bir şekilde yeniden çekiliyordu. O hapisteyken annesine birisinin cinsel saldırıda bulunduğunu öğrendi. Bu durum onu deliye çevirmişti.

Zeynel isimli adamı bir süre takip etti ve daha sonra defalarca bıçaklayarak öldürdü. Kimin yaptığı belli ve herkes biliyordu, yakalanan Bebek Yüzlü katil Ali Kaya, tekrar cezaevine gönderildi. Burada akli dengesi bozuk raporu düzenlendi.

Bu rapor sayesinde hapishaneden çıkarılıp hastaneye yerleştirildi. Hastanede yapılan incelemeler sonunda kapalı yerde kalamaz raporu almayı da başarınca özgürlük kapıları sonuna kadar açıldı. Ali Kaya, Alanya'ya sokaklara döndü. Çıktığı andan itibaren ardı arkası gelmeyen cinayetler işlemeye başladı ve tam 5 masum insanı peş peşe öldürdü. Bu cinayetlerden ceza almadı.

Haberin Devamı

SADECE KÖTÜLERİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Sokaklarda ne yapacağı asla belli olmayan bir adam dolaşıyordu. İnsanlar artık tedirgin olmuş ve rahatça sokaklarda dolaşamaz durumdaydı. Cinayetlerden sonra, bu işin böyle olmayacağını anlayan yetkililer hastaneye yatırılmasına karar verdi. Bu arada Ali işlediği bu 5 cinayetinde insanların kötü olduğunu düşündüğünü söylemişti.

‘İZMİR CANAVARI’NI AKIL HASTANESİNDE ÖLDÜRDÜ

Ali Kaya’nın akli dengesi her yönden bozuktu. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yerleştirildiğinde sene 2000’di ve o sıralarda ünlü Çivici seri katil Süleyman Aktaş’ın koğuşunda kalmaktaydı. Yine o hastanede yatmakta olan İzmir Canavarı Ayhan Kartal'dan ise nefret ediyordu.

Bunun sebebi de Ayhan Kartal'ın 1985 yılında küçük bir kıza cinsel saldırıda bulunmasıydı. Ali bu bilgileri aldığında kendisine yeni bir hedef belirledi ve Ayhan Kartal’ın ortadan kalkması gerektiğini söylüyordu. Çok geçmeden Ali Kaya, İzmir Canavarını da öldürdü.


Bu cinayetin ardından 2003 yılında Şanlıurfa Açık Cezaevi'ne konuldu. Ali'nin burada durmaya da niyeti yoktu. 2004 yılında hapishaneden kaçmayı başardı ve yeniden sokaklardaydı. Alanya'ya geri dönen seri katil kendisine yeni hedefler arıyordu şans eseri, Mahmutlar Beldesi'nde yolda giderken Jandarmanın kimlik kontrolüne denk gelmişti.

Haberin Devamı

SURİYE SINIRINDA CEBİNDE LİSTEYLE YAKALANDI

Jandarma, araçta Erdal Yılmaz adına düzenlenmiş kimliği sahte olduğundan şüphelendi ve şüpheli şahsı da alarak karakola götürdü. Yapılan işlemlerde sahte kimlikle gezen Ali Kaya, tekrar yakalanmıştı. Tekrar cezaevine gönderilen seri katil, 2012 yılında serbest kalınca kendisini ihbar eden 3 kişiyi daha gözünü kırpmadan öldürdü. Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya son cinayetini 06 Nisan 2012 yılında işledi. Adam yaralama, gasp, uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçlarından sabıkalı olan Mehmet Poyraz’ı abisinin evinde silahla vurarak öldürdü.

Ali Kaya’nın yeni durağı artık Gaziantep cezaeviydi. 05 Ocak 2014 tarihinde hükümlü olarak bulunduğu Gaziantep cezaevinde yapılan açık görüşü fırsat bilen Bebek yüzlü katil Ali Kaya ikinci defa firar etmeyi başardı. Saat 10:30 civarlarında, 5 metrelik duvarı ve üzerinde bulunan jiletli telleri aşmayı başaran Ali Kaya, 2 saat boyunca otoparkta bulunan bir cezaevi nakil aracının altında saklandıktan sonra açık görüşten dönen kalabalığa karışarak cezaevinden çıkmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

Ali Kaya’nın olmadığı firar ettiği günün akşamı yapılan koğuş sayımında ortaya çıkmıştır. Firarından yaklaşık 3 ay sonra Gaziantep’te bir arkadaşının evinde saklandığı istihbaratına ulaşılan Ali Kaya, yapılan operasyonda evden kaçmaya çalışırken yakalandı. Suriye sınırını geçme planları olduğu belirlenen bebek yüzlü katilin elinde bir tabanca ve 10 kişilik bir ölüm listesi yer almaktaydı ve şu an hala cezaevinde.

“KENDİLERİNE HAK VERMEK İSTERLER”

Seri katiller hakkında görüşünü aldığımız Uzman Klinik Psikolog Berk Karaoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bu tarz insanlar, antisosyal kişiliğe sahip olan insanlar her yaptığı eylemi kendilerince bir mantığa bürüye bilir. Burada yaşlı insanları rasyonelleştirmiş, genellikle haksızlığa uğrayacağı düşüncesi vardır antisosyal insanlarda. Hak arama, hak sağlama vardır bu durumda olan insanlarda. Kendini bir nevi büyüklenmiş tavra koyarlar. Bu açıdan da eylem ne olursa olsun öldürmek dahi olsa bu eylemleri işlerler. Antisosyal kişilikte insanlar yaptıkları eylemeleri öldürmekte dahi olsa kendilerince bir mantığa bürüye bilir, sözde büyüklenmeci bir tavırla haklılık davasında büyük bir pay almak ister. Kendilerine bu eylemlerde hak vermek isterler.