Gündem İzmir kasabı korkunç planını itiraf etti! ‘Onu da öldürecektim’

İzmir kasabı korkunç planını itiraf etti! ‘Onu da öldürecektim’

Paylaş
İzmir kasabı korkunç planını itiraf etti! ‘Onu da öldürecektim’

Polis ekipleri İzmir'de bir evde derin dondurucuda saklanmış Türkmenistan uyruklu 4 kişinin cansız bedenine ulaştı. 30 saatlik takibin sonunda katil Saparmurad Hallyev'i yakaladı. Daha önce kasaplık yaptığı belirlenen cani cinayeti soğukkanlı bir şekilde anlatırken söyledikleri herkesi şoke etti.

İzmir’de telefondan gelen ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, evde yaptıkları incelemede korkunç manzara ile karşılaştı.

Haberin Devamı

3'ü kadın 4 kişinin derin dondurucuda parçalanmış cansız bedenlerine ulaşıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katili yakalamak üzere düğmeye bastı. Şüpheli katil zanlısı Saparmurad Hallyev'in yaklaşık 2 yıldır Çeşme'de inşaatlarda çalıştığını anlaşıldı.

Hallyev'in gideceği tüm noktaları takibe alan ekipler, Şifne Mahallesi'ndeki bir inşaat alanında nöbet tutmaya başladı. 30 saat süren bekleyişin ardından şüpheli kıskıvrak yakalandı.

KAN DONDURAN İTİRAF

Yanındaki suç aleti olan silahla birlikte teslim olan Haliyev, 10 yıllık sevgilisi Gülkamar Hanimova'yı kıskandığı için cinayetleri işlediğini anlattı. Cinayeti 13 Haziran'da işlediğini, ardından öldürdüğü kişilerin cep telefonlarını satıp derin dondurucu aldığını, cesetleri de burada sakladığını açıkladı. Soruşturma kapsamında ekipler, tüyler ürperten detaylara da ulaştı.

Haberin Devamı

Buna göre daha önce kasap olarak çalışan katil Saparmurat Haliyev, öldürdüğü 4 kişiyi toplam 160 parçaya ayırdığını anlattı. Önceki gün tutuklanan katilin ifadesiyle ilgili yeni detaylara da ulaşıldı. Sevgilisini defalarca aldatma şüphesiyle uyardığını ancak kendisini dinlemediğini anlattı.

"PİŞMAN DEĞİLİM, ONU DA ÖLDÜRECEKTİM"

Sorguda yalnızca bir bardak su isteyen ve soğukkanlılığı ile ekipleri bile şaşırtan Hallyev, "Pişman değilim, kadınla birlikte diğer erkeği de öldürecektim" dediği ortaya çıktı.

Cinayeti aldatma şüphesiyle işlediğini belirten Hallyev, "Bir mesaj yakalamadım. Bana karşı davranışları değiştiği için onu uyardım defalarca. Tavırlarına devam ettiği için şüphelendim ve öldürdüm" dediği açıklandı.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

İzmir kasabı, 4 kişiyi katlettikten kaçtı. Çeşme'de çalıştığı inşaatta saklandı. Para biriktirdikten sonra yurt dışına kaçma hazırlığı içinde olduğunu anlattı.

Cani Saparmurat Haliyev, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öldürülen 4 kişinin otopsi işlemleri ise Adli Tıp Kurumu'nda sürüyor.