Gündem İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem

İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Paylaş
İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın verilerine göre saat 08.19'da merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir ve çevre illerden hissedildi.

İzmir Menderes'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19 sıralarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Menderes'e 5.42 kilometre mesafede gerçekleşen depremin derinliği 8.51 kilometre olarak ölçüldü. Menderes ve çevre ilçelerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasarın meydana gelmediği öğrenildi.

"KARADA OLSAYDI FARKLI YORUMLANABİLİRDİ"

CNN Türk yayınında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi'nde önemli bir enerji boşalmıştı 2020'de, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer kara üzerinde olsaydı, belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük ihtimalle 2020 depremlerinin artçısı olabilir. Müstakil bir deprem de olabilir. Yıkıcı etkisi olabileceğini düşünmüyorum." dedi.

Haberin Devamı

Ersoy, "O bölgedeki faylar büyük değil. Kuzeydeki bu deprem için kesin bir yorum yapmak da kolay değil. Bundan sonraki artçılara bakmak lazım. 5.1'in de kendi içinde artçıları olacak." ifadelerini kullandı.

"VALİLİĞE BİLDİRİLEN BİR OLUMSUZLUK YOK"

İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Aydın Valisi Yakup Canbolat da depremle ilgili bir ihbarın olmadığını açıkladı.

AFAD: EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

AFAD'ın sosyal medya hesabından da şu bilgiler verildi:

"Ege Denizi’nde, İzmir ilimizin Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

 

Kuşadası Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem