Gündem İzmir'de korkutan yangın! Alevler şehrin her yerinden görüldü

İzmir'de korkutan yangın! Alevler şehrin her yerinden görüldü

Paylaş
İzmir'de korkutan yangın! Alevler şehrin her yerinden görüldü

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, lüks bir sitede yangın çıktı. Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bakan Koca yangından 7 kişinin etkilendiğini ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yangının acı yüzü ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Yangın, saat 22.30 sıralarında Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak’ta bulunan lüks bir sitede çıktı. Henüz sebebi bilinmeyen yangında, alevler kısa sürede büyüyerek, lüks binayı tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Olayda ölü ya da yaralı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.7 saatlik çalışmaların sonrasında kontrol altına alınırken, yangının bıraktığı hasar gün ağarınca havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Dairelerdeki soğutma çalışmaları sürerken, yangının oluşturduğu hasar havadan görüntülendi.

BAKAN KOCA: 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun” ifadelerini kullandı.

İzmir'de korkutan yangın! Ekipler seferber oldu İzmir'in Narlıdere ilçesinde, lüks bir sitede yangın çıktı. Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

BAKAN KASAPOĞLU: CAN KAYBI YOK

Haberin Devamı

CNN TÜRK'e bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu "40 dairelik bir bloğun yandığını görüyoruz saat 22.00'den beri yanıyor. Elektrik kontağı olduğu tahmin ediliyor. Panik kaynaklı dairelerden atlayarak yaralanan vatandaşlarımız bulunuyor, yangın kaynaklı bir yaralanma söz konusu değil. Büyük ölçüde söndürüldü diyebiliriz ama devam eden durumlar da var. Ciddi anlamda seferberlik söz konusu. 40 dairelik bir bloğun bir tarafı tamamen söndü. Burada farklı bloklar var sıçrama söz konusu değil bu da sevindirici. İtfaiye araçları, orman araçlarımız hepsi burada." bilgilerini paylaştı.

VALİ SELİM KÖŞGER: SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR

İzmir Valisi Köşger yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: Cay kaybı yok, yangının sebebi henüz bilinmiyor. Elektrik kontağından çıkma ihtimali var. Bölgede doğal gaz yok zaten. Muhtemelen içerideki bir temastan kontaktan çıktığını değerlendiriyor arkadaşlar. Ahşap kaplamanın yangının hızını artırdığını değerlendiriyoruz.

“YANGIN BAŞLADIĞINDA EVİN İÇERİSİNDEYDİM”

Site sakini Gürkan Demiral, “Yanan dairelerinden birinde oturuyorum. Yangın başladığında evin içindeydim. Bizim sitede alarm öter bir şey olduğunda ama bu sefer ötmedi. Sadece bir düdük çalıyordu. Biz de ne olduğunu anlamadık. ‘Ne oluyor’ dedik kendimizce, Normalde mutfakta yemek pişirdiğimizde bile yangın alarmı çalıyordu. Bu sefer hiçbir alarm ötmedi. Yangını da abim aradı karşı sitede oturan Gürkan hemen çıkın yangın var sizin sitede diye. Bunun üzerine biz de apar topar dışarı çıktık. İlk başta ufak bir yangın vardı uç kısımda onu gördük. Site ahşaptan yapıldığı için çatır çatır yandı. İtfaiye ekipleri çok geç kaldı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'SIÇRAMA OLASILIĞI ENGELLENDİ'

CNN Türk yayına bağlanan DHA muhabiri Ertuğrul Koçak 'Bu site 4 blok. Yangın blokların 1 tanesinde çıktı. Sıçrama olasılığı itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile engellendi. İlk patlama sesi ile ilgili buralar boşaltıldı. Küçük küçük patlamtalar olduk ilk patlamanın ardından. Dumandan etkilenen vatandaşlar çevre hastanelere götürüldü. Yangının çıkış sebebi ve binayı sarmasının nedeni araştırılıyor. Sitenin etrafındaki evler tahliye edildi. Yangın esnasında vatandaşların yangından kurtulmak için balkondan atladıkları doğru. Kaç yaralı olduğunu henüz bilmiyoruz. 2 günde şiddetli fırtına bekleniyordu. Bunun da etkisiyle yangının 5,6 dakika içinde bütün binayı sardığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

DHA muhabiri Tolga Tahçı ise, "İzmir Valisi'nden aldığımız bilgiyere göre can kaybı yok. Buradaki görüntüler inanılmazdı, hepimiz korktuk. Yangın 3. blokta çıktı ve bir anda şiddetlendi. Blok adeta alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri yönlendirildi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı araçlar yönlendirildi. Orman yangınlarında gördüğümüz araçlar var burada yangın öyle büyük. Herhangi bir can kaybı yok" bilgisini paylaştı.

AFAD: CAN KAYBI YOK

İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genek Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz.

İBRAHİM TATLISES KOMŞULARINA GEÇMİŞ OLSUN DİLEDİ

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in İzmir'in Narlıdere ilçesinde oturduğu site alevlere teslim oldu. Büyük yangın esnasında evde olmadığı öğrenilen Tatlıses, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yangında evde olmadığını sosyal medya adresinden açıklayan İbrahim Tatlıses, komşularına geçmiş olsun diledi ve 'İki gün önce geliyordum İzmir'e uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin" sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı