Gündem JASAT'tan 1 yılda 757 operasyon

JASAT'tan 1 yılda 757 operasyon

Paylaş
JASAT'tan 1 yılda 757 operasyon

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) suçluların, suç örgütlerinin korkulu rüyası haline geldi. JASAT dedektifleri titizlikle inceledikleri olaylarda kalıplaşmış yöntemlerin dışına çıkarak sonuca ulaşıyor. Son 1 yılda İstanbul’da yapılan 757 operasyonda milyonlarca liralık uyuşturucu, silah, sahte içki ve elektronik malzeme ele geçirildi.

ÖZEL TEKNİKLER

Haberin Devamı

JASAT, nitelikli asayiş olaylarına zaman kaybetmeden müdahale etmek amacıyla kuruldu. Jandarma Dedektifleri, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sağlanan sistemlerden faydalanarak ve özel teknikler kullanarak suç ve suç grupları ile mücadele ediyor. Kalıplaşmış bilgi ve yöntemlerle hareket etmeyerek faili meçhul olayların aydınlatılmasını sağlıyorlar.

SUÇA GÖRE EĞİTİM

Dedektifler, suç örgütleri ve şüpheliler arasındaki bağlantılarının tespit edilmesine yönelik analizler yapıyor. JASAT personelinin eğitimleri yurt içi özel teknik ve taktik içeren kurslarla destekleniyor. Her suç tipine göre özel eğitim gören dedektifler operasyonlarda son derece gelişmiş elektronik aletlerin yanı sıra Jandarma’ya ait görev köpeklerini de kullanıyor.

Haberin Devamı

388 OLAY AYDINLATILDI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren JASAT, bir yılda 757 operasyon icra etti. 766 şüpheli gözaltına alındı, 388 faili meçhul olay aydınlatıldı. Çeşitli tiplerde tonlarca uyuşturucu, 16 ton sahte içki, 50 milyon lira değerinde kaçak bilgisayar malzemesi, şase numarası değiştirilmiş 40 araç, 612 adet silah, 5 bin 887 tarihi eser ele geçirildi.