Gündem Kabine Toplantısı başladı! Gündemde EYT ve asgari ücret var

Kabine Toplantısı başladı! Gündemde EYT ve asgari ücret var

Paylaş
Kabine Toplantısı başladı! Gündemde EYT ve asgari ücret var

Milyonları ilgilendiren soruların cevabı için gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kritik toplantının başladığı bildirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının ana gündemi ekonomi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Haberin Devamı

Kabine’de ele alınacak sıcak başlıklar arasında, emeklilikte yaşa yakılanlar (EYT) düzenlemesi ve asgari ücret görüşmeleri de yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de gelinen son aşamayı ilişkin Kabine’yi bilgilendirecek.

Toplantının diğer sıcak konu başlığı ise asgari ücret olacak. Terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da görüşülecek. Bu kapsamda Suriye’nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı da gözden geçirilecek.

Kabine Toplantısı başladı Milyonları ilgilendiren soruların cevabı için gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kritik toplantının başladığı bildirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının ana gündemi ekonomi olacak.

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde de takvim işliyor. En çok merak edilen konu, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. Düzenlemenin ay sonunda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantıda bilgi verecek. Terörle mücadele, Kabine Toplantısı'nın bir diğer gündem başlığı. Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyonlara ilişkin son durum değerlendirilecek.

Haberin Devamı