Gündem Kabine toplantısı bitti! İşte alınan kritik kararlar

Kabine toplantısı bitti! İşte alınan kritik kararlar

Paylaş
Kabine toplantısı bitti! İşte alınan kritik kararlar

Kabine toplantısı bugün özellikle kadro bekleyen sözleşmeli çalışanlar tarafından merakla beklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada sözleşmeliye kadro açıklamasının Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını kaydetmişti. Peki, Kabine toplantısı bitti mi? İşte Kabine toplantısı açıklaması canlı izleme linki ve toplantıya dair detaylar…

Milyonların merakla beklediği Kabine toplantısı sona erdi. Bugünkü toplantıda EYT düzenlemesi, Pençe Kılıç Hava Harekâtı ve sözleşmelilere kadro konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan kararları canlı yayınla kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.30’da başladı. Milyonları ilgilendiren konuların ele alındığı kritik toplantı 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "(Kamudaki sözleşmeli personel) 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir." diye konuştu.

424 BİN SÖZLEŞMELİYE KADRO YOLU

Uzun yıllardır beklenen memurların ek gösterge artışı mevzusunu daha önce çözüme kavuşturmuştuk. Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilme hususunu değerlendirdik. Mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelerin 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Sözleşmeliden kadroluya geçiş 3+1 yıl sonunda gerçekleşecektir.

Haberin Devamı

"EYT'Yİ EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler için yaptığımız çalışmaları da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.