Gündem Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? 7 Kasım Kabine toplantısının gündeminde neler var? EYT çıkar mı?

Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? 7 Kasım Kabine toplantısının gündeminde neler var? EYT çıkar mı?

Paylaş
Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? 7 Kasım Kabine toplantısının gündeminde neler var? EYT çıkar mı?

Kabine toplantısı bugün bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. Kasım ayının ilk Kabine toplantının gündemi ise EYT’liler, kadro bekleyen taşeron işçiler ve asgari ücretli çalışanlar tarafından daha çok merak ediliyor. İşte 7 Kasım Kabine toplantısı ile ilgili ayrıntılar…

Kabine toplantısı bugün yine gündemindeki konular nedeniyle milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. En son 24 Ekim’de gerçekleşen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonu programı ile milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konularda açıklama yapmıştı. 7 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek toplantıda ise EYT ve sözleşmeli işçilere kadro konularının gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Milyonların heyecanla bekledi Kabine toplantısının Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinden yayınlanan bilgilere göre 15.30’da başlaması bekleniyor.

7 KASIM KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE NELER VAR?

7 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısında enflasyonla mücadele kapsamında olası yeni tedbirler ele alınacak.

Aynı zamanda milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu da toplantıda konuşulacak konular arasında.

Kabine gündeminde ayrıca dış politikaya ilişkin konular da yer alıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'deki temaslarının ardından, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da 8 Kasım'da Ankara'ya geliyor. Özbekistan’daki Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ve Endonezya'daki G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar ele alınacak.

Haberin Devamı

EYT ÇIKAR MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre sona yaklaşıldığı biliniyor. EYT düzenlemesine dair ayrıntıların Kabine toplantısında ele alınması beklenirken bugün için EYT konusunda nihai kararın verilmesi beklenmiyor.