Gündem KABİNE TOPLANTISI ne zaman saat kaçta başlayacak? Hangi konular var? 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, kira düzenlemesi Kabine toplantısında var mı?

KABİNE TOPLANTISI ne zaman saat kaçta başlayacak? Hangi konular var? 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, kira düzenlemesi Kabine toplantısında var mı?

Paylaş
KABİNE TOPLANTISI ne zaman saat kaçta başlayacak? Hangi konular var? 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, kira düzenlemesi Kabine toplantısında var mı?

Kabine toplantısı bugün ele alınacak çok önemli konular nedeniyle merakla bekleniyor. Ekonomik açıdan milyonları ilgilendiren 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, kira düzenlemesi gibi konuların da toplantıda ele alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Peki, Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? İşte yanıtı…

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek. Toplantı bugün milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor zira, memurların maaş ve emeklilikleri ile ilgili 3600 ek gösterge, enflasyon karşısında değerini yitiren asgari ücrete ek zam hem kiracı hem de mülk sahiplerini etkileyen kira düzenlemesinin Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor…

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Bugün (6 Haziran 2022 Pazartesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek Kabine toplantısı saat 14.00’te başlayacak.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KONULAR VAR?

3600 EK GÖSTERGE

Memur ve emeklinin merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlandığını belirten Erdoğan, “Çalışmayı Meclis aşamasına getirdik. Yarınki (bugün) kabine toplantısının ardından yapacağımız ‘millete sesleniş’ konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Sadece 4 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memurumuzun, emeklilerimizin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sorunu çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum” dedi.

KİRA DÜZENLEMESİ

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte gündeme gelen kira artış oranları da son günlerde sıklıkla konuşulan konular arasında yer alıyordu.

Haberin Devamı

Yüksek kiralarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Bugünkü Kabine toplantısında Bakanlık tarafından başlatılan kira düzenlemesi çalışmasının da ele alınması bekleniyor.

Bugünkü Kabine toplantısında ayrıca enflasyon rakamları ve Suriye harekatının da ele alınması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının sona ermesinin ardından alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasında kamuoyu ile paylaşacak.