Gündem Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Kabine toplantısı gündeminde neler var?

Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Kabine toplantısı gündeminde neler var?

Paylaş
Kabine toplantısı bugün saat kaçta? Kabine toplantısı gündeminde neler var?

Kabine toplantısı bugün (1 Ağustos 2022) gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıya dair ayrıntılar ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Zira milyonlarca borçluyu ilgilen kart borçlarına yapılandırma ile dar gelirliye ev sahibi olmanın yolunu açan TOKİ projeleriyle ilgili konular Kabine toplantısının gündeminde yer alıyor. Peki, Kabine toplantısı bugün saat kaçta? İşte yanıtı ve toplantı gündemine dair ayrıntılar…

Kabine toplantısı için gözler Beştepe’ye çevrildi. Ekonomi ile ilgili konuların Kabine toplantısının gündeminde yer alacağı biliniyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli kararların duyurulacağı Millete Sesleniş konuşması da toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. Özellikle ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlar ile kredi kartı yapılandırması bekleyenler bugünkü Kabine toplantısını heyecanla bekliyor...

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlana günlük programa göre Kabine toplantısı bugün saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE NELER VAR?

DAR GELİRLİYE EV SAHİBİ OLMA İMKANI

Artan konut fiyatları ve krediler nedeniyle konut sahibi olamayan dar gelirlilerin durumu da bugünkü kabinede ele alınacak başlıklar arasında yer alacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeyle öncelikle 81 ilde ayrı ayrı konut talepleri belirlenecek. Yapılacak tespitlerin ardından 81 ilin ihtiyaçlarına göre TOKİ öncülüğünde sosyal konutlar inşa edilecek.

ENFLASYONA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Kabinede başta Fahiş Fiyat artışları olmak üzere yüksek enflasyona karşı alınabilecek yeni tedbirler de görüşülecek. İlgili bakanların ekonomideki son gelişmeler konusunda bilgilendirmede bulunacağı toplantıda terörle mücadele operasyonları da masada olacak.

Haberin Devamı

KART BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı paketler hakkında detaylar ele alınacak.

Bu kapsamda kredi kartı ve kredi borçlarını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılandırma, borç erteleme gibi seçenekler masada olacak. Son kararı Erdoğan’ın vereceği düzenlemede ekonomik sıkıntı nedeniyle borçlarını ödeyemeyen dar gelirlilerin gelirine göre sunulacak seçeneklerle elinin rahatlatılması öngörülüyor.