Gündem Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor

Paylaş
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşknı Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor. İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda, iç ve dış gündem ile ekonomiye ilişkin gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, iç ve dış politikaya ilişkin önemli gelişmeler değerlendirildi.

Rusya ve Ukrayna liderleri ile yapılan görüşmelerin detayları ele alınacak. İstanbul'da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili gelişmeler değerlendirildi.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE MASADA

Öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi olacak. Fahiş fiyat artışlarının önlenmesi ve enflasyonla mücadele konuları ele alındı.

TARIM KREDİ MARKETLERİ GÜNDEMDE

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde gelen indirimlerin sürdürülebilmesi için yapılabilecekler ve market sayılarının artırılması gündemde olacak. Erdoğan, market sayılarının artırılabilmesi için yeni bir formülden bahsetmişti. O formülün detayları kabine toplantısında değerlendirildi.

Haberin Devamı

Mal sahiplerinin belirlediği mülklerini Tarım Kredi'ye vermesiyle birlikte Tarım Kredi'nin buna mukabil olarak ürünlerini gösterilen mülklerde satması formülü masada duruyor. Bu şekilde Tarım Kredi Marketleri'nin 2 bin 500'ün üzerine çıkarılması planlanıyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine toplantısında, hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları değerlendirildi.

İSRAİL İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

İsrail ile normalleşme süreci ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de Kabine'nin gündemindeydi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.