Gündem Kaçakları taşıyan tekne karaya oturdu

Kaçakları taşıyan tekne karaya oturdu

Paylaş
Kaçakları taşıyan tekne karaya oturdu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan, ancak kötü hava şartları nedeniyle geri dönmek zorunda kalan Myanmar uyruklu 12 kaçağın bulunduğu tekne, sahile yakın bir yerde kayalıklara oturdu. Sahile çıkan kaçaklar, bir ağaç altında dinlenirken yakalandı. Polis, tekne kaptanı ile organizatörün de yakalanması için çalışma başlattı

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Bitez Adaboğazı bölgesinden insan kaçakçılığı yapılacağını tespit etti. Sivil polis ekipleri, araç yolu olmayan ve yürüyerek yaklaşık bir saatte gidilebilen bölgeye karadan yola çıktı. Aynı zamanda bölgenin denizden de kontrol edilebilmesi için durum, Sahil Güvenlik ekiplerine de bildirildi.

Milta Bodrum Marina’dan iki Zodyak botla açılan Sahil Güvenlik ekipleri, Adaboğazı açıklarında kayalıklara oturmuş ’Safinaz’ adlı yaklaşık 4 metrelik fiber tekneyi tespit etti.

Denize açılan teknenin güney yönden esen rüzgarla alabora olma tehlikesi yaşaması üzerine tekrar karaya dönmeye çalıştığı öğrenildi. Dalgalar nedeniyle kıyıya yakın bir bölgedeki sığlıkta kayalıklara çarpıp oturan teknedekiler, karaya çıkmayı başardı. Myanmar uyruklu kaçaklar, karada bir ağaç altında dinlenirken yakalandı. Sahil Güvenliğin Zodyak botuna alınan kaçaklar, Milta Bodrum Marina’dan karaya çıkarıldı. Tekne kaptanı ve organizatörlerin yakalanması için polis, çalışma başlattı. Kaçakların işlemlerinin ardından Bodrum Yabancılar Büro Amirliği’ne teslim edileceği belirtildi.


Osman URAS/BODRUM (Muğla) (DHA)