Gündem Kadına şiddet bitmiyor

Kadına şiddet bitmiyor

Paylaş
Kadına şiddet bitmiyor

Koca şiddeti bir türlü bitmiyor. Dün 4 kadın daha katledildi. İstanbul’da Emine Ülkü Araz, Bursa’da Tuba Ateşci, İzmir’de Özlem Çankaya ve Denizli’de Nasim Gol Karımı öldürüldü. Adana’da ise Oktay D., işyerini bastığı eski eşini tüfekle ağır yaraladı.

İstanbul Çekmeköy’de Hakan Araz ve eşi Emine Ülkü Araz arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Emine Ülkü Araz ‘Eşim silahla beni rehin tutuyor’ diye polis ihbar hattına mesaj gönderdi. Polisin tüm ikna çabalarına rağmen Araz kapıyı açmadı. Bunun üzerine olay yerine özel harekat polisi çağrıldı. Evden 7-8 silah sesi duyulması üzerine özel harekat polisi, dairenin kapısını koçbaşı ile kırarak içeri girdi. Polis, şüpheli Araz’ı dairenin balkonunda gözaltına aldı. Ağır yaralanan Ülkü Araz, hastanede yaşamını yitirdi. Araz’ın ifadesinde “Beni aldattığını düşünüyordum. Bu nedenle aramızda kavga çıkmıştı” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

KATİL KOCA İNTİHAR ETTİ

Bursa Yıldırım’da bir yıl önce boşanan Murat Demir (49) ile 2 çocuk annesi Tuba Ateşci (41), bir süre sonra yeniden birlikte yaşamaya başladı. İki gün önce ikili arasında kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmanın ardından Murat Demir evden ayrıldı. Önceki akşam eski eşinin oturduğu sitenin bahçesine giden Murat Demir, konuşmak için Tuba Ateşci’yi çağırdı. İkili arasında çıkan tartışmada Demir, tabancayla Ateşci’yi vurdu. Demir, daha sonra aynı silahla kendi başına ateş etti. Demir ile Ateşci, olay yerinde hayatını kaybetti.

 

İŞ YERİNİ TÜFEKLE BASTI

Adana’da da Oktay D. (35), pompalı tüfekle bir süre önce boşandığı Nurseli K.’nin (29) çalıştığı işyerini bastı. Oktay D., başka biriyle ilişki yaşadığını iddia ettiği Nurseli K.’yi tehditler savurup dövdükten sonra tüfekle dizinden vurarak kaçtı. Ağır yaralanan Nurseli K. hastanede tedaviye alınırken, yakalanan Oktay D. tutuklandı.

Haberin Devamı

SOKAK ORTASINDA BIÇAKLADI

İzmir Aliağa’da üç çocuk annesi Özlem Çankaya (44), iş görüşmesine gitmek için evden ayrıldı. Bu sırada Çankaya’yı telefonla arayan ayrı yaşadığı eşi Ahmet Çankaya, görüşmek istediğini söyledi. Özlem Çankaya’dan olumsuz yanıt alan Ahmet Çankaya, eşinin bulunduğu yere gitti. Ahmet Çankaya, iş görüşmesinden çıkan eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Katil koca, gözaltına alındı. Denizli’de Afganistanlı Muhammet Esmail Habibi (42) de tartıştığı eşi Nasim Gol Karımı’yı (30) çocuklarının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürdü. Habibi, gözaltına alındı. Yiğithan HÜYÜK-Anıl ATAR-Cengiz ÇOBAN-Ramazan ÇETİN-Oktay POLAT/DHA