Gündem Kadınlar Günü'nde bıçaklı vahşet

Kadınlar Günü'nde bıçaklı vahşet

Paylaş
Kadınlar Günü'nde bıçaklı vahşet

İzmir'in kalbi Konak'taki vahşi cinayet Türkiye'yi sarstı. Kız arkadaşlarıyla bir restoranda Kadınlar Günü'nü kutlayan 20 yaşındaki İlayda Alkan ile annesi Oya Tarhan, hiç tanımadıkları sarhoş bir caninin bıçaklı saldırısına uğradı. İlayda 13 bıçak darbesiyle öldü, annesi ağır yaralandı.

Aynı yemek şirketinde çalışan Oya Tarhan (45) ile kızı İlayda Alkan, restorandan çıkmış evlerine doğru yürüyorlardı. Konak üst geçidinin yanındaki parktan geçtikleri sırada banka oturan Yunus Yılmaz (31) birden kalkıp anne-kıza saldırdı. Cebindeki bıçağı çıkarıp iki kadına defalarca sapladı. Anne ve kızı kanlar içinde yere yığılırken, çevredeki insanların müdahalesinden kurtulmak isteyen Yunus Yılmaz bıçağı kendi bacağına sapladı. Kaçmaya çalışırken de suç aleti bıçakla birlikte yakalandı.

Haberin Devamı

KATİL HATIRLAMIYORMUŞ!

13 bıçak darbesi alan İlayda yaşamını yitirdi. 8 bıçak darbesiyle yaralanan anne Oya Tarhan ise yoğun bakımda. Alkollü olduğu belirlenen Yunus Yılmaz ilk ifadesinde olayı hatırlamadığını söyledi. Olay yerinde bir kanlı bıçak daha bulundu. Yunus Yılmaz'ın devlet hastanesinde memur olarak çalıştığı öğrenildi. İlayda'nın babası Rıza Alkan (40) ise "Adam banktan kalkıp eski eşimi ve kızım bıçaklamaya başlamış. Katili hiç tanımıyoruz. Kızım aşçı olup gemilerde çalışmak istiyordu" dedi.