Gündem Kadir Gecesi Mesajları! Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler...

Kadir Gecesi Mesajları! Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler...

Paylaş
Kadir Gecesi Mesajları! Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler...

Yarın mübarek Kadir Gecesi... İslam alemi heyecanlı bir şekilde bin aydan daha hayırlı gün olan Kadir Gecesi'ni bekliyorlar. Milyonlarca vatandaş bu hayırlı günde ibadetlerini yerine getirip dualarını ederek yüce yaradandan af dileyecekler. Öte yadan inananlar birbirlerine en güzel Kadir Gecesi mesajları atarak iyi temennilerde bulunacaklar. İşte en Güzel Kadir Gecesi mesajları...

Yarın Ramazan ayının en mübarek günlerinden bir tanesi... Bin aydan daha hayırlı gün Kadir Gecesi, yarın idrak edilecek. İbadetler yapılacak, dualar edilecek. Müslüman vatandaşlar birbirlerine en güzel Kadir Gecesi mesajlarını atarak hayırlı temennilerde bulunacaklar. Biz de sizler için en anlamı Kadir Gecesi mesajları derledik.

Haberin Devamı

EN GÜZEL KADİR GECESİ MESAJLARI

* Kadir geceniz mübarek olsun.

* Kadir geceniz nurlansın.

* Allah Kadir gecesini idrak edenlerden eylesin.

* Bu gece ibadet gecesidir, af olunmamız dileğiyle...

* Allahım, Sen bizleri her zaman hakkı tutup kaldırma peşinde, mülk ve melekut alemiyle alakalı duyup hissettiklerini başkalarına duyurma iştiyakıyla yanıp tutuşan diğergamlardan eyle Ya Rabbi!

* Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

* Allahım, Sen bizleri dur-durak bilmeden sürekli koşan, Hak'ka yürüyenlere yürümenin âdâbını öğreten, iç dünyası itibarıyla her zaman ocaklar gibi cayır cayır yanan ve yanarken de asla gam izhar eylemeyen; eyleyip ağyârı âhına âgâh kılmayı düşünmeyen her zaman içten içe yanan ve kendine sığınanların ruhlarına hararet üfleyen kullarından eyle Ya Rabbi!

Haberin Devamı

* Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandillere..

* Allahım, Kendi gayret ve aktivitelerimizin yanında, senin tevfik ve inayetine de fevkalâde önem verelim. Her hareketimizde rızana mazhar olma yollarını araştıralım. Senin inayetine vesile sayılan birliğe-beraberliğe olağanüstü ihtimam gösterelim Ya Rabbi!

* Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

* Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin

* Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

* Bugün ettiğiniz bütün dualar göklere yükselip, tek tek kabul olup üzerinize sağanak gibi yağsın inşallah. Kadir Geceniz mübarek olsun.

* Hayırlı Kandiller... Yüce Rabbim bu güzel gecede bizlere onun rızasını kazanacak ameli versin, Kadir geceniz hayırlı olsun.

Haberin Devamı

* Yüreğine bin damla serpilsin ki yüreğin ferahlasın, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun ki huzur dolu bir yaşamın olsun, bu mübarek Kadir gecesinde tüm dualarınız kabul olunsun.

* Allah'ü Teâla iki cihanda cümlemizi aziz ve bahtiyar eylesin. Cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin. Rıdvan-ı Ekber'ine vasıl eylesin. Kadir geceniz mübarek olsun…

* Arşı Ala'nın kapılarının ardına kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı bu mübarek bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle! Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Kardeşliğin kalıcı olduğu, sevenlerin bir araya geldiği mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi bahşedildiği nice kandillere…

– Ağaçlardan dökülen her bir yaprak duacınız; Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler… İyi kandiller

Haberin Devamı

– Mübarek aylara selam, Kadir geceniz kutlu olsun!

– Affolmamız dileğiyle Kadir Gecenizi tebrik ederim.

– Allah’ın adıyla başladığınız her işinizin hayırlı olması dileğiyle Kadir geceniz mübarek olsun.

– Allah’ın aşkıyla yan Kadir gecesinde, Mevlana gibi dön bu mübarek gecede; secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller.

– Allah’ın rahmeti sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç sönmesin, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nurla dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul, Kadir Geceniz kutlu olsun.

– Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahilerin gönülleri okşadığı bu gecede dualarla birleşmek dileğiyle Kadir gecenizi kutlarım.

– Baki sevgiler için nice dilekler; ölümü bile ayrılıktan saymayan gönüller vardır. Engeller çıksa mesafeler açılsa ne olur dualarda birleşen

– Çaresizlere, dul ve acezelere yardım etmek için çalışıp, çabalayanların; geceden sabaha namaz kılan, her gün oruç tutanların Allah yanında rütbesi vardır.

Haberin Devamı

– Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun ömrüne binbir hayalin gerçek, her türlü duaların kabul olsun, Kadir Geceniz mübarek olsun..

– Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Kadir Gecesi bugün. Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece eller semaya kalkacaj, yürekler bir atacak ve gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

– Bu gece Kadir Gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

– Bu gece Kadir Gecesi. Günahtan defterimizi temizlemek için dua edelim.. İyi kandiller..

– Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kadir Geceniz hayırlı olsun!

– Bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller..

– Tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecesini tebrik ederiz.

– Hayırlısıyla bu mübarek gece umutlu bir gelecek için vesile olur. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

– Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç. Bugün günahlardan olabildiğince kaç. Bugün en gizli incilerini onun için saç. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Dertlerimiz, sıkıntılarınız bir kum tanesi kadar küçük, sevinçleriniz Nisan yağmuru kadar bol olsun ve bu mübarek geceniz sevapla dolsun.

– Duanız kabul, ameliniz makbul, saadetiniz daim, Kadir geceniz kutlu olsun.

– Gün vardır bin yıldan uzun gelir; bir yıl vardır bir günden kısa gelir. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayırlı kandiller..

– Yüreğine nur dolsun, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Kadir geceniz mübarek olsun.

– Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için, kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Kadir Geceniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

– Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kadir Geceniz mübarek olsun..

– Yağmur dolu bulutlar gibi gelen, hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren Kadir gecesi kutlu olsun.

– Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi duaların da hayat bulacağı bu mübarek gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Kadir geceniz mübarek olsun.

KADİR GECESİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILMALI

* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

KADİR GECESİ DUASI

Ey Güzeller Allah’ım! Ey güzelliği akılara hayret ve durgunluk veren Bedi olan Allah’ım. Seni çok seviyoruz. Ne olur Kadir Gecesi ve Habibin (sav) aşkına Sen de bizleri çok sev. Bu gecemizi, bu günümüzü, bu haftamızı, bu ayımızı, ömrümüzü hayırlı eyle. Bize ve nesillerimize uzun hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde peygamberlere, alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler ve dualar yaptır. Meleklerin dillerine destan olacak hayırlı işler ve dualar yapmayı bizlere lütfeyle. Vakti gelmiş bekarlara Saliha eş ver. Evlilerin Sana olan aşkını arttır Allah’ım. Evlilerin evleri mutluluk ve huzur yuvası, Cennet köşesi olsun Allah’ım.

Ey Güzeller Allah’ım Habibin (sav) ve Kadir Gecesi hürmetine;

Evladı olmayanlara hayırlı evlatlar, evladı olanlara da uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Sen latifsin lütfeylemeyi seversin. Evlatlarımızın ilmini, fehmini ve zekalarını attır. Bizleri ve kıyamete kadar gelecek nesillerimizi Senin, Habibinin ve insanların yanında kadirli eyle. Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi Allah Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle.

Ey Gani, Muğni, Kerim, Latif olan Allahım!

Senin büyüklüğün kadar lütuf, ikram ve ihsanların da büyüktür. Bizim küçüklüğümüze değil, Senin büyüklüğüne yakışır bir şekilde Senden lütuf ve ikramlarını bekliyoruz. Sen Zül Celali Velikram’sın. Sana her an edilmiş ve edilecek bütün hamdü senalar adedince hamdü senalar olsun.

Ey Güzeller Allah’ım Habibin (sav) ve Kadir Gecesi hürmetine;

Bizlere Aşkta derinleşmeyi lütfeyle. Bizleri Seni anlatan bir dil eyle. Herkes Seni bilsin. Herkes Seni sevsin. Bizleri Aşıklara Bayraktar Eyle. İnsanlık Sana vurgun, tutkun ve meftun olsun. Hastalarımıza şifa ver. Sen Şafi’sin, şifa vermeye Kafi’sin. Sen Merhametlilerin en Merhametlisisin (Erhamerrahimin) Hastalarımıza merhametin et, şifa ver. Borçlularımıza edayı lutfeyle. Çünkü Sen Gani, Muğni, Kerim, Latif ve Zül Celali Velikramsın. Ömrünün en olgun çağına gelmişlerimize en olgun meyveler vermeyi lütfeyle. Manevi ve maddi hazinelerinden bol bol ver, bol bol verdir. Ticaretlerimizi “Ticareten Lentebur” Tükenmeyen ticaret, sırrına mazhar eyle.

Ey Güzeller Allah’ım Habibin (sav) ve Kadir Gecesi hürmetine;

Bizleri yolunda eyle. Yolunda olanları iki cihanda aziz eyle. Dünya durdukça duracak hayırlı işler yapmayı bizlere nasip eyle. Meleklerin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım. Habibinin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım. Malumun adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım. İlmin adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım. Yaşlılarımızın hamdini, zikrini, şükrünü arttır. Yaşlılarımızı ve gençlerimiz Allah Aşığı eyle. Yaşlılarımızın hürmetine gençlerimizi ve çocuklarımızı ahir zaman fitnesinden ve tehlikelerinden koru. Yaşlılarımızı bilge eyle. Yaşlılarımıza ve gençlerimize bol bol Cennete yatırım olacak hayırlar yapmayı lütfeyle. Bize ve kıyamete kadar gelecek nesillerimize Taht-ı Süleyman’dan ziyade taht ve baht ver. Bizlere uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Bizleri Mahşerde Şefaat Sultanı Habibine en yakınlardan eyle. Ey Güzeller Allah’ım Habibin (sav) ve Kadir Gecesi hürmetine; Senden Cennette en yüksek dereceler istiyoruz Güzel Allah’ım. Cennette Cemalini en yakından ve kesintisiz görmek istiyoruz. Sen’den Sen’i istiyoruz. Senin rızanı istiyoruz. Ne olur Lütfeyle. Cennette Habibine komşu eyle. Senin Cemalini temaşa ederek zevki ruhaniye gark olmayı bizlere lütfeyle. (Amin)