Gündem Kahramanlarıyla konuştular

Kahramanlarıyla konuştular

Paylaş
Kahramanlarıyla konuştular

Kahramanmaraş’ta İsrailli ekip, Rıdvan Çakıroğlu’nu (9) Türkiye’yi yasa boğan depremden 116 saat sonra enkazdan sağ çıkarmıştı.

Cem Kerpiççiler- POSTA- IDF Ulusal Kurtarma Birimi Komutanı Albay Golan Vach ülkesinde ekibe Rıdvan’ın amcası tarafından verilen bozuk paranın hikayesini duygu dolu sözlerle anlatmıştı. IDF Ulusal Kurtarma Birimi Komutanı Albay Golan Vach dün Beştepe’de düzenlenen ödül töreni öncesinde yaşama döndürdüğü Çakıroğlu Ailesi’yle telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Rıdvan’ın babası Emin Çakıroğlu, “Umudumuzun tükendiği anda İsrailli ekip bizi buldu. Sürekli dua ediyorduk. Çocuklarımla sürekli konuşup onları diri tutmaya çalışıyordum. Çok profesyonel bir ekip bizi buldu” dedi. Depremin simge fotoğraflarından biri haline gelen Rıdvan ise, “Onlar bizim kahramanlarımız” dedi.

 

 

Albay Golan Vach “Ben iki kez Türkiye’de depremin ardından yardımcı olabilme fırsatı buldum. Rıdvan’ın hayata döndüğü operasyon bizim için çok kıymetliydi. Bugün aldığımız ödülden de kıymetli olan hayata dönen Rıdvan ve ailesinin yüzündeki gülümseme” diye konuştu.