Gündem Kalbini söküp kesip taktılar

Kalbini söküp kesip taktılar

Paylaş
Kalbini söküp kesip taktılar

Ada, henüz annesinin karnındayken kalbinde tümör olduğu tespit edildi. Doktorlar, "İleride kalp naklinden başka çaresi yok" dedi. O büyürken, tümör de büyüdü ve kalbiyle aynı boyuta ulaştı. 5 yaşına geldiğinde kalbini ’söküp’ tümörü temizleyip tekrar yerleştirdiler. Ve Ada sağlığına kavuştu.

Ekin Ada Işık, geçen ekimde Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ve tıp literatürüne girecek bir ameliyatla yeniden doğdu. 8 saatlik ameliyat sırasında Ada’nın kalbini 'yerinden söküp' tümörü ameliyat masasında temizledikten sonra tekrar nakleden Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos ve Opr. Dr. Yılmaz Zorman operasyonu, "O kadar riskli bir ameliyattı ki nefesimizi tuttuk. En ufak bir hatada yerine takabileceğiniz başka bir organ yoktu" diye yorumladı.

Haberin Devamı

KALPLE AYNI BOY TÜMÖR

"Bir çocuğun ikinci doğumuna tanık oldum" diyen Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos; "Ekin Ada kızımızla 32 haftalıkken anne karnında tanıştım. Tümörü vardı. Kızımız büyüdükçe, o da kalple beraber büyüyordu. 7 santimlik bir tümör. Zaten kalbi 8 santimdi. Ani ölüm riski çok yüksek olduğu için operasyona karar verdik. Ancak kalbin sol karıncığındaki tümörün bir tehlikesi daha vardı. Önemli bir arter damar, tümörün içinden geçiyordu" diye konuştu.

'BU İKİNCİ DOĞUŞ DEĞİL DE NEDİR?'

Türk doktor Kalangos operasyonu şöyle anlattı: "Kalbi yerinden söktük, damarlarından ayırdık, masanın üzerine yatırarak (kalp vücuttan ayrıyken) ameliyata devam ettik. Göğüs boşluğu tamamıyla boş kaldı, ’kalpsiz’ bir durumda makineye bağlıydı. Kalbi ince ince, soğan kabuğu soyar gibi soyduk. Tümörü kalp kasından temizledik. Tekrar yerine taktığımızda ilk yaptığımız şey monitöre bakmaktı. İnsanın mucizevi şekilde tekrar hayata dönmesi, bu ikinci doğuş değil de nedir?" Özlem YURTÇU KARABULUT/DHA

Haberin Devamı