Gündem Kanser hastası kredi borcundan cezaevinde

Kanser hastası kredi borcundan cezaevinde

Paylaş
Kanser hastası kredi borcundan cezaevinde

İzmir'de kanser hastası emekli 66 yaşındaki Fahrettin Bintepe, bankadan çektiği 15 bin TL kredinin taksitlerini ödemediği için hapse atıldı

Ege Üniversitesi Hastanesi Dermotoloji Bölümü’nden emekli memur Fahrettin Bintepe, maaşını aldığı bankadan kendisinin ve çocuklarının ihtiyacı için 15 bin lira tüketici kredisi çekti.

Haberin Devamı

2010 yılı Ocak ayında rahatsızlanan Bintepe’ye, yıllarca hizmet ettiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkik ve muayeneler sonucu ’akciğer kanseri’ teşhisi konuldu. 4 çocuk babası Bintepe hastalığıyla uğraştığı dönemde kredi taksitlerini ödeyemedi. Bankanın hakkında yasal takip başlattığı Bintepe, banka avukatlarıyla görüşerek borcu yeniden yapılandırdı.

YİNE ÖDEMEYİNCE HAPSE ATILDI

Ancak hastalığı beynine de sıçrayan Bintepe, geçen temmuz ayında ameliyata alındı. Ameliyatın ardından doktorlar, Bintepe’ye radyoterapi seanslarına başladı. Fahrettin Bintepe, bu sürede yeniden yapılandırdığı taksitlerini de ödeyemeyince borcu faizleriyle birlikte 29 bin TL’ye ulaştı.

Bunun üzerine bankanın avukatları Bintepe hakkında, ’Borcu ödeme ödeme şartını ihlal’ suçundan geçen 12 Ağustos’ta Manisa 2’nci İcra Mahkemesi’nde dava açtı.

Haberin Devamı

2 ay düren dava sonunda mahkeme, Bintepe’nin 3 ay tazyik hapsine karar verdi. Tedavisi süren Bintepe, 10 gün önce Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki evine gelen polisler tarafından alınarak cezaevine götürüldü.

KIZI: CEZA 1 YIL ERTELENSİN

Tüm bu gelişmeler üzerine Bintepe’nin kızı Nermin Çirkot, Salihli Cumhuriyet Savcılığa başvurarak, raporları gösterip babasının cezasının bir yıl ertelenmesini istedi.

Bunun üzerine savcılık, Bintepe’nin gerekli tedavi ve kontrollerinin yapılarak, cezaevinde kalmasına engel bir durumu olup olmadığının tespiti için gerekli yerlere yazı yazdı. Bintepe önce Salihli Devlet Hastanesi, ardından da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

’BAKIMA İHTİYACI VAR’

Babasının son olarak İstanbul’daki bir hastanede de kontrolden geçirileceğini belirten kızı Nermin Çirkot şunları söyledi: "Babamın artık hastane hastane dolaşacak gücü kalmadı.

Doktorlar, babamın kesinlikle yalnız bırakılmaması gerektiğini, bakıma muhtaç olduğunu söylüyor. Hasta haliyle cezaevi koşullarında yaşamını sürdürmesi çok zor. Daha iyi bakılması ve tedavilerini rahatça yaptırabilmesi için cezasının ertelenmesini istiyoruz. Son günleriyse bile sıcak evinde geçirmesi en büyük arzumuz. bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

(DHA)