Gündem Kar başlıyor! Yılın son günü ve yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu

Kar başlıyor! Yılın son günü ve yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu

Paylaş
Kar başlıyor! Yılın son günü ve yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu

Kar yağışı başlıyor. Yılın son günü hava nasıl olacak? Dikkat yarın itibarıyla geliyor. İstanbul dahil birçok kentte, sağanak, kuvvetli sağanak ve kar yağışı görülecek. Birçok kentte sağanak yağış yerini kar yağışına bırakacak. İşte Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporu

Tüm yurdu sıcak hava dalgası esir aldı. Yaklaşık 1 haftadır devam eden yüksek sıcaklar sonrası Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayınladı. Bu hafta için İstanbul dahil birçok kentte, sağanak, kuvvetli sağanak ve kar yağışı görülecek. Yarın itibarıyla başlayacak olan yağışlar Çarşamba günü birçok kentte yerini kar yağışına bırakacak. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyılarının hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR, KUVVETLİ SAĞANAK GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “2023 ün son gününde yurtta yağış yok, sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Sabah ve gece Marmara ile iç ve doğu bölgelerde pus ve sis olacak. Pazartesi Akdeniz bölgesinde salı günü Marmara da yağmur, Çarşamba Doğu Anadolu kuzey ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kar var”

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı bulutlu 14

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kıyıları hafif sağanak yağışlı 17

Adana: Az bulutlu 20

Antalya: Parçalı bulutlu 20

Samsun: Parçalı bulutlu 16

Trabzon: Parçalı bulutlu 15

Erzurum: Parçalı bulutlu 5

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 10