Gündem Kar bugün birçok kentte etkili olacak! Meteoroloji'den İstanbul dahil alarm

Kar bugün birçok kentte etkili olacak! Meteoroloji'den İstanbul dahil alarm

Paylaş
Kar bugün birçok kentte etkili olacak! Meteoroloji'den İstanbul dahil alarm

Son hava durumu uyarısına göre, bugün itibarıyla birçok kentte kar ve kuvvetli sağanak etkili olacak. Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. AKOM İstanbul’da sıcaklığın 5 ila 8 derece düşeceğini söyledi. AKOM'dan da kar uyarısı geldi. İşte son dakika hava durumu uyarıları.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize'nin ve Artvin'in yüksek ve dağlık kesimleri ile Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve doğusu, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney, kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli (40 ila 60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN AKOM'DAN KAR UYARISI

AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek Sibirya kökenli soğuk havanın, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor. 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklenirken, gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgar, ılık hava getirecek. Rüzgarın 20-45 kilometre/saat hızla esmesi bekleniyor. Lodosun getirdiği ılık havanın 8 Ocak Pazartesi’ye kadar sürmesi, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul’un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Sibirya kökenli sistemle birlikte hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalması, yağmur ile başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak’ta kara dönüşmesi öngörülüyor.

11 KENT İÇİN SARI UYARI

Artvin, Bitlis, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Rize, Siirt, Van, Batman, Şırnak, Osmaniye

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

 Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı ve hafif yağmurlu 17

İstanbul: Parçalı bulutlu 15

İzmir: Parçalı bulutlu 19

Adana: Parçalı bulutlu, doğusu akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı bulutlu 21

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8 (Yağışlar doğusunda yer yer kuvvetli.)