Gündem Kar geliyor! Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi

Kar geliyor! Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi

Paylaş
Kar geliyor! Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarı geldi. Bazı illerimize kar uyarısı yapılırken bazı illere de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte il il yapılan uyarılar...

Meteoroloji 15. Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan değerlendirmelere göre, bugün gece saatlerinde sonra Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin için sağanak uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden itibaren Diyarbakır’ın güney ilçelerinde Kayapınar, Yenişehir, Bağlar, Sur, Çınar, Bismil, Silvan, Batman’ın güney ilçelerinde Gercüş, Hasankeyf, Beşiri, merkez ve Siirt’in genelinde yerel olarak kuvvetli, Diyarbakır’ın kuzeyinde Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle, Eğil, Hani, Kocaköy, Hazro, Lice, Kulp, Batman’ın kuzeyinde Sason, Kozluk, Mardin ve Şırnak genelinde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1700 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ELAZIĞ'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ’da kuvvetli, güney kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Sivrice, Maden, Alacakaya ve Arıcak’ta yer yer çok kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiği kaydedilirken vatandaşlardan, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

KAYSERİ İÇİN DE UYARI GELDİ

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’de etkili olması beklenen sağanak yağış ile ilgili uyarı yapıldı.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (25.11.2022 Cuma) öğleden sonra Kayseri çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”