Gündem Kar tatili haberleri peş peşe geldi, Meteoroloji uyarmıştı, okullar tatil

Kar tatili haberleri peş peşe geldi, Meteoroloji uyarmıştı, okullar tatil

Paylaş
Kar tatili haberleri peş peşe geldi, Meteoroloji uyarmıştı, okullar tatil

Eğitime kar ve sağanak engeli! Okullar tatil edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok kent için kar ve sağanak uyarısında bulundu. Tatil haberlerşi de peş peşe geldi. İşte o iller.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok kent için kar ve sağanak uyarısında bulundu. Tatil haberlerşi de peş peşe geldi.

Haberin Devamı

Van’ın Başkale ilçesinde kar yağışı etkili oldu. 132 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapanırken, ilçede okullar bugün tatil edildi.

Başkale'de günlerdir etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, 132 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı. Karayolları, Başkale Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Ekipler yoğun çaba sarf ederken; ilçede eğitim-öğretime 1 günlük ara verildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapılan açıklamada ise, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle, il genelinde kırsal mahallelerimizde bulunan bütün okullarımızda 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kırsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerimiz de bir gün izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HAKKARİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerimizin sağlığı ve okula ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla 15 Şubat 2024 tarihinde (Perşembe günü); ilimiz merkez ve Yüksekova ilçesinde taşımalı olarak eğitim öğretime devam eden öğrenciler ve okullarımız için eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.