Gündem Kar yağışı geliyor! Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! İstanbul dahil...

Kar yağışı geliyor! Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! İstanbul dahil...

Paylaş
Kar yağışı geliyor! Meteoroloji duyurdu: Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! İstanbul dahil...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumu uyarısı geldi. İstanbul’da sağanak şiddetini arttıracak. Saatler sonra sıcaklıklar bir anda düşecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbulluları saat verip uyardı.Kar yağışı geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika uyarısı geldi.

Haberin Devamı

Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji’den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

“ASIL SAĞANAK ŞİMDİ GELİYOR”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamaları şu şekilde;

“Tam hastalık haftası, sıcaklıklar bugünde düşmeye başladı ama İstanbul’da sıcaklık 16-17 derece. Bugün sabah itibari ile İstanbul, Marmara, Ege, Batı Karadeniz. Öğlene doğru İç Anadolu’nun kuzeyi, Antalya’nın doğusu, Isparta civarlarında kuvvetli yağış var”

İSTANBULLULAR BU SAATLERE DİKKAT

Prof. Dr. Şen, “İstanbul’daki kuvvetli yağış öğlen saatlerinde başlayacak. Şu anda yağış var ama çok kuvvetli değil. Öğlen saatlerinde kuvvetlenecek rüzgâr kuzeye dönecek ve hızını arttıracak. İstanbullular öğlen saatlerine dikkat etsinler özellikle trafikte olanlar”

“Öte yandan rüzgâr kuzeye dönünce sıcaklıkları biraz daha düşürecek. Yani akşam saatlerine doğru sıcaklıklar 10 derece birden düşebilir. Onun için bugün yağmurlu ve soğuk havadan dolayı dışarı montsuz kesinlikle çıkmayın. Marmara’da aksam saatlerine kadar yağış devam edecek. Muğla civarında da kuvvetli yağış var bugün. Anadolu’da ise lodos fırtınası hakim. Yarın yağış yok. Perşembe günü tekrar Batı'dan yağış gelecek. Ekim ayındaki sıcaklılar bundan sonra gelmek. Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar İstanbul’da 13 dereceye kadar düşecek.

Haberin Devamı

BU YIL KAR YAĞACAK MI?

Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul ve Ege bölgesi için şuan söz konusu değil. Bu haftanın sonunda ve önümüzdeki haftanın başında Anadolu’da kar var. Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar var. İstanbul’da muhakkak kar yağacak ama ne zaman göreceğimize gelirsek Ocak, Şubat aylarında olacak”

19 KENTTE SARI ALARM

Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların, akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 17

İstanbul: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 17

Haberin Devamı

İzmir: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Antalya: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinden itibaren doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.) 23

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 21

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 14

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 23