Gündem Kar yağmak üzere! Gün verildi, Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! İstanbul...

Kar yağmak üzere! Gün verildi, Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! İstanbul...

Paylaş
Kar yağmak üzere! Gün verildi, Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! İstanbul...

Kar kapımıza kadar. geldi. Meteoroloji yeni hava durumu uyarılarını duyurdu. Çarşamba gününe dikkat. Yarın için de 4 kente sarı uyarı yapıldı. Bazı bölgelere kar geliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için açıklama yaptı. 10 derece birden soğuyacak. İşte son hava durumu raporu.

Son dakika hava durumu raporu. Mereoroloji duyurdu. İstanbul için de uyarı geldi. Kar ne zaman yağacak? Soğuyan hava yurt genelinde etkisini hissettirirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 günün hava durumu tahminlerinin yer aldığı haritayı paylaştı. Yarın için de 4 kente sarı uyarı yapılırken çarşamba günü ise bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının Marmara'da mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YARIN 4 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Yarın da Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı kodlu uyarı yapıldı. Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İSTANBUL 10 DERECE SOĞUYACAK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Milliyet’ten Eren Koca'ya yaptığı açıklamada “İstanbul’da bugünden itibaren hava 10 derece soğuyacak ama ocak ayından önce kar düşeceğini tahmin etmiyorum. Kar olması için beş derecenin altına inmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

KAR GELİYOR

Trakya’da yüksek kesimlerde kar yağışı görülebileceğini belirten Şen, “Anadolu’ya ise çarşamba günü kar geliyor, özellikle Doğu Anadolu’da etkili olacak” diye konuştu.

Son 15 günde İstanbul’da yağışların etkili olduğunu vurgulayan Şen, “Anadolu ise çok yağış almadı, kar da çok etkili olmadı. Kar yağmazsa tarım göletleri için sıkıntı olur” ifadelerini kullandı.

Şen ayrıca gökdelenlerin ısı adası yaratarak kar yağışını ve havanın soğumasını engellediğini belirterek “Örneğin 50 katlı rezidansta açılan kaloriferin sıcaklığı dışarı çıkıyor. Bu da sıcaklığın 2-3 derece yükselmesine neden oluyor” dedi.

MARMARA'YA UYARI

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da Şen, 'Bugün pazartesi... Marmara, Ege ve Batı karadeniz bölgesinde yağmur var. Sıcaklık 10 derece düşerek, olması gerekene iniyor. Marmara'da poyraz kuvvetli. Dolayısıyla hissedilen sıcaklık daha düşük. Yağmur Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Edremit Körfezi, İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Salı günü hariç ülkede hafta boyunca yağışın olduğunu söyleyen Şen, 'Yağışlar genellikle yağmur şeklinde. Çarşamba ve hafta sonu Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek. Diğer bölgelerde kar yok.' dedi.