Gündem 'Karar, ideolojik ve siyasi'

'Karar, ideolojik ve siyasi'

Paylaş
'Karar, ideolojik ve siyasi'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2020 Olimpiyatlarıyla ilgili verilen kararın 'ideolojik' ve 'siyasi' olduğuna inandığını söyledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Aliço Pehlivan Köyü’nde düzenlenen Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşleri’ne katıldı. Bakan Müeziznoğlu’nu burada Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, kurum amirleri, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Müezzinoğlu’nun er meydanına girdiği an ise Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş, "Sayın Bakanım, seni görmeyen gözler utansın, seni duymayan kulaklar utansın, seni yazmayan kalemler utansın, seni göstermeyen eller utansın, seni söylemeyen diller utansın, seni alkışlamayan eller utansın. Memleketine hizmete devam et, tarih seni ömür boyu yazsın" diye bir mani okudu. Ardından Müezzinoğlu,pehlivanların yanına gitti ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

BİLİNÇLİ VE STRATEJİK BİR KARAR


Burada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin 2020 Olimpiyatları ile ilgili soruları cevapladı. Müezzinoğlu, "Olimpiyatlarla ilgili verilen kararın ideolojik ve siyasi olduğuna inanıyorum. Bunun, 75 milyon Türk milletinin inanç, gelişmişlik ve medeniyet değerlerinden kaynaklandığına inanıyorum. Onun için bilinçli ve stratejik bir karar olarak görüyorum. Doğru bulmuyorum, Türkiye’nin ve kamuoyunun yeniden değerlendireceğine inanıyorum. Bunu en çok hak eden İstanbul olmasına rağmen bunu müslüman Türk milletine layık görmeme gibi bir anlayışları var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkacak ve bunları söke söke alacak" dedi.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

Bazı yabancı basın kuruluşlarının seçimlerden önce Türkiye aleyhine yaptığı yayınlar hakkında da konuşan Müezzinoğlu, "Bunlar, planlı ve stratejik ataklar. Ama bunları milletçe birbirimizi daha çok severek, birbirimize daha çok kenetlenerek istikrarlı bir yolculuğu inşallah başaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye güçlü bir ülke. 2024 Olimpiyatları ile ilgilide çalışmalarımız hemen başlayacak. Ama bu tavırdan ve tarzdan almamız gereken dersler var. Türkiye’ye bu kadar art niyetli bakışı değerlendirmeliyiz. Türk kamuoyunda, spor camiasında, spor camiasında yöneticilerde, hükümette bunu yeniden değerlendirecektir. Sonraki yol haritasını da buna göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

DİĞER ÜLKELERDE DE YAŞANDI

Mehmet Müezzinoğlu, Türk sporunun dopingle anılmasının da hoş olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bakıldığı zaman dünyada, İtalya’sında Avrupa’sında dopingin hangi düzeylerde olduğunu Türkiye değil, dünya kamuoyu biliyor. Bir sporcunun dopingli çıkmasından mutluluk duyan değil, tam aksine üzüntü duyuyoruz. Ama bu bizim ülkemize ait eksiklik değil ki. Dünyanın bütün ülkelerinde, çok daha ileri düzeyde yer yer zaman zaman Amerikalı, Hollandalı, İtalyan sporcularda da bu çok farklı ve ileri boyutlarda yaşandı. Onu yapan cezai müeyyidesini çekmeli. Ama bir ülkenin hak ettiği organizasyonu alamamasının gerekçesi bu olmaz."

Daha sonra ise Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşleri’nin ağa seçimi yapıldı. Gönüllülük esasına göre yapılan seçimde güreş ağalığına Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük getirildi. Etkinlikler kapsamında, Bakan Müezzinoğlu’na, minyatür kispet şeklinde plaket ve ağa tespihi hediye edildi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, güreşlerin finalinde karşılaşacak pehlivanların kura çekiminin ardından İpsala’dan ayrıldı.

Ünsal YÜCEL/İPSALA (Edirne), (DHA)