Gündem 'Karayılan yakalandı' iddiasına yanıt

'Karayılan yakalandı' iddiasına yanıt

Paylaş
'Karayılan yakalandı' iddiasına yanıt

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili "Bunu iddia sahiplerine ya da iddianın kaynağına sorabilirsiniz. Biz de henüz öyle bir şey yok'' yanıtını verdi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Edremit'teki Valilik konutunda, TRT 6'nın 'İftar Zamanı' programına konuk oldu. Bakan Şahin, buradaki söyleşinin ardından Valilik tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırına gitti.

Haberin Devamı

Burada gazetecilerin, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddialarına yönelik sorusuna Bakan Şahin, ''Bunu iddia sahiplerine ya da iddianın kaynağına sorabilirsiniz. Biz de henüz öyle bir şey yok'' yanıtını verdi.

KARAYILAN’IN KARDEŞİ: BİZ BİR ŞEY DUYMADIK

PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın İran’da yakalandığı iddiası, bölücü örgüt kaynaklarınca yalanlanırken kardeşi Bozan Karayılan, "Bu konuda bir şey duymadım" dedi.

Birecik’in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası’nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP’den İl Genel Meclisi üyesi olan Bozan Karayılan "Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok" dedi.

Şanlıurfalı olan Karayılan, 1979 yılında örgüte katılıp, bölgede faaliyet yürüttükten sonra 1980 yılında Suriye’ye geçmişti. Uzun yıllardır örgütün lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, PKK’nın gizli şehir örgütlenmesi KCK Yürütme Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor.

Haberin Devamı

(A.A.-DHA)