GündemKardeşlerine can oldu

Kardeşlerine can oldu

Paylaş
Kardeşlerine can oldu

Batmanlı Oğuz Ailesi’nin 3 erkek çocuğuna ayrı zamanlarda talasemi teşhisi konuldu. Muhammet ve Berat ile dokuları uyuşan abla Zeynep Oğuz’dan kardeşlerine ilik nakli yapıldı. En küçük kardeş Emir ise TÜRKKÖK’te bulunan ilikle İzmir’de sağlığına kavuştu. Hastalık sürecinde kardeşlerine bakmak için okulunu bırakmak zorunda kalan Zeynep Oğuz, “Yeter ki onlar sağlıklarına kavuşsun” dedi.

Batmanlı Tenzile (35) ve Salih Oğuz (48) çiftinin 7 çocuğundan Muhammet (11), Berat (6) ve Emir (4) bozuk gen aktarımı sonucu talasemi hastalığına yakalandı. Muhammet’e henüz 6 aylıkken talasemi teşhisi konulunca, Diyarbakır’da tedaviye başlandı. Sonrasında dünyaya gelen Berat ve Emir’de de aynı hastalık görüldü. Doktorlar, 3 kardeşin de tedavisi için ilik nakli olmasını söyleyince İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, Oğuz ailesine kapılarını açtı. Aile, evlatlarının tedavisi için 3 yıl önce Batman’dan İzmir’e taşındı

Haberin Devamı

“HER ŞEYİ GÖZE ALDIM”

Tedavi sürecinde kardeşlerinin bakımı için okulu bırakan abla Zeynep Oğuz’un (17) dokuları, Muhammet ve Berat ile uyuşunca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nakil gerçekleştirildi. Sağlığına kavuşan Muhammet ve Berat’ın ardından Emir için uygun ilik, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nde (TÜRKKÖK) bulundu. 4 ay önce yapılan nakille, Emir de sağlığına kavuştu. Kardeşlerine çok düşkün olduğunu belirten abla Zeynep Oğuz, “Onlar için her şeyi göze aldım. 10’uncu sınıfta okulumu bıraktım. Yeter ki iyi olsunlar” dedi.