Gündem Karıştığı onlarca suça karşın serbest dolaştı

Karıştığı onlarca suça karşın serbest dolaştı

Paylaş
Karıştığı onlarca suça karşın serbest dolaştı

Esenyurt’ta infiale neden olan kadına yönelik şiddet vakasının faili Şeyhmus Dağ 11 suç kaydıyla neden hapiste değil? Şeyhmus Dağ'ın onlarca suça karşın serbest bir şekilde aramızda dolaşması akıllarda soru işaretleri yarattı.

İstanbul - Sokak ortasındaki darbın ardından tutuklanan Dağ’ın 1’i göçmen kaçakçılığı, 1 yağma (gasp), 1 taksirle yaralama, 1 tehdit, 2 kasten yaralama, 1 silah kanununa muhalefet ve 4’ü uyuşturucu madde kullanma suçlarından 11 ayrı emniyet kaydı bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

 30 YILA VARAN CEZAİ MÜEYYİDE

‘Kişiyi hürriyettinden yoksun bırakma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlamalarıyla tutuklanan Dağ’ın, işlediği suçlar için, Türk Ceza Kanunu’un öngördüğü üst ceza sınırı 5 yıl ve 3 yıl hapis cezası. Milliyet'ten Elif Aydın'ın haberine göre, Avukat Gizem Gonce, failin geçmişte işlediği belirtilen suç kaydı kapsamında da, 30 yıla varan cezai müeyyideyle karşı karşıya olması gerektiğini iletti.

Avukat Gonce, “Şüphelinin işlemiş olduğu 11 adet suç; TCK kapsamında ciddi cezai müeyyidelere karşılık bulmaktadır. ‘Göçmen kaçakçılığı’ suçunun TCK kapsamında cezası açıkça belirtildiği gibi 5 yıldan 8 yıla yıla kadar hapis olarak düzenlenmiştir. TCK kapsamında ‘yağma’ suçunun cezası 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olduğu düzenlenmiştir. ‘Tehdit’ suçunun cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. ‘Taksirle yaralama’ suçunun cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. ‘Uyuşturucu ticareti yapma’ suçunun cezası 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. Tüm bu suç tiplerinden ceza alan kişinin Ceza İnfaz Kurumu’nun hesaplamaları neticesinde uzun yıllar hapiste olması gerekmektedir. Şeyhmus Dağ’ın tutuklanmayı gerektirir bu suçlardan ortalama 31 yıl 9 aydan 51 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması gerekmekte” değerlendirmesini paylaştı.

Haberin Devamı