Gündem Katil arkadaşın cinayet bahanesi: Eski sevgilimi işe aldı

Katil arkadaşın cinayet bahanesi: Eski sevgilimi işe aldı

Paylaş
Katil arkadaşın cinayet bahanesi: Eski sevgilimi işe aldı

Ankara’da MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci, çocukluk arkadaşı olan MHP eski il yöneticilerinden Ferhat Özcan’ı evinde tabancayla vurarak öldürmüştü. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Ekinci savunmasında, eski kız arkadaşı F.S.’yi Özcan’ın işe aldığını ve bu yüzden aralarında husumet oluştuğunu ileri sürdü.

Ankara Pursaklar’da geçen yıl 29 Nisan’da MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci, çocukluk arkadaşı olan MHP eski il yöneticilerinden Ferhat Özcan’ı evinde tabancayla vururak öldürdü. Polise teslim olan Ekinci tutuklandı. Ekinci hakkında, ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’ruhsatsız silah taşımak’ suçundan ise 3 yıl hapis cezası talep istemiyle dava açıldı. İddianamede Ferhat Özcan’ın vücudunda 5’i öldürücü nitelikte 7 mermi çekirdeği yarası tespit edildiği, Ekinci’nin eve girdikten 4 dakika sonra çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

AYRILIK NEDENİ KISKANÇLIK

Ekinci, ilk duruşmadaki savunmasında “Ferhat’a eski kız arkadaşım F.S.’yi neden işe aldığını sordum. ’Sonra konuşuruz’ diyerek telefonu kapattı. 28 Nisan’da F.S.’nin sosyal medya paylaşımında, aracının ön kısmında bir çiçek vardı ve öndeki araç da Ferhat’ın arabasına benziyordu. Bir süre sonra Ferhat, 2 arkadaşı ile yolda önümü kesti. Bana vurup, silahımı aldılar. Olaydan sonra Ferhat beni arayarak ’Erkeksen gel silahını al’ dedi. Evine gittim, aramızda çıkan tartışmada ateş ettim” dedi. Tanık olarak dinlenen F.S. ise Ekinci’den kıskançlık krizleri nedeniyle defalarca ayrıldığını ancak peşini bırakmadığını ileri sürdü.