Gündem Kayıp ekonomist Korhan Berzeg kaçırıldı mı? Ailesinden tedirgin eden şüphe

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg kaçırıldı mı? Ailesinden tedirgin eden şüphe

Paylaş
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg kaçırıldı mı? Ailesinden tedirgin eden şüphe

Balıkesir Gönen’de kaybolan ekonomi profesörü Korhan Berzeg’den 17 gündür haber alınamıyor. Ankara’dan gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı 15 kişilik özel ekip ile iz takip köpeği Yanal ve kadavra arama köpeği Siper, kayıp ekonomist Berzeg’i bulmak için bölgeyi didik didik arıyor. Bugüne kadar çalışmalardan bir sonuç alınamaması, Berzeg Ailesi’nin dile getirdiği kaçırılma ihtimalini güçlendiriyor.

Amerika’da yaşayan ve Dünya Bankası’ndan emekli olan Korhan Berzeg (83), tatil için geldiği doğum yeri Balıkesir Gönen’de 17 Haziran’da köpeği Tina ile kaybolmuştu. İHA ve ısıya duyarlı termal kameralı dronlarla arazide yapılan arama çalışmalarında, Ankara’dan gelen 15 kişilik Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekibi de görev alıyor. İz takip köpeği ‘Yanal’ ile kadavra arama köpeği ‘Siper’ de arama çalışmalarına destek veriyor. Berzeg için başlatılan arama çalışmalarına katılan Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği Başkanı Kadir Akbulut, bölgede aramadık yer bırakmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘GECE GÜNDÜZ ARIYORUZ’

Gönen Merkez Tırnavo Mahallesi’nde bir vatandaşın Korhan Berzeg’i gördüğü iddiasının ardından bölgede yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadığını belirten Akbulut, “Çeşitli ihbarlar geliyor fakat bir sonuca ulaşamadık. AFAD koordinesinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile jandarma komando timleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), SAR Arama Kurtarma, Gönen Artemea Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (GADAK) ekipleri ile beraber gece gündüz aramaları sürdürüyoruz. Son olarak bir bölgede çimenleri kestirdik. İki kadavra arama köpeği de bölgede arama yaptı fakat bir sonuç alınamadı” dedi.


 

TİNA DA ORTADA YOK

Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg, “Babam dinç ve güçlü. Daha iki sene öncesine kadar tenis oynuyordu. Son derece sağlıklı, bilinci yerinde. Ne bir ayak izi, ne de bir kan izi bulunamadı. Kaçırılmış olmasından başka bir şey düşünmüyorum. Ne babamdan ne de köpeği Tina’dan hiçbir iz yok. Jandarma her yerde arıyor. Kaybolduğu köyde hep aileler oturuyor. Burada kimseden şüphelenmiyorum. Belki bir fidye olabilir. Bir telefon gelmedi ama olabilir” dedi.

Haberin Devamı