Gündem Kayıp kimlik pavyonda çıktı

Kayıp kimlik pavyonda çıktı

Paylaş
Kayıp kimlik pavyonda çıktı

Dilan Melis Güvenç, sağlık raporu almaya gittiği sağlık ocağında hayatının şokunu yaşadı. Genç kız, kayıtlarda uyuşturucu kullandığını, birçok hastanede kaydı olduğunu, kimliği kullanılarak bir kişinin gece kulübünde çalıştırıldığını ve kendi adına senet düzenlendiğini öğrendi.

Ankara’da yaşayan Dilan Melis Güvenç (23), 2020’de kimliğini kaybetti ve yeni kimlik çıkarttırdı. 2023 eylül ayında ehliyet için sağlık raporu almaya giden Güvenç, “uyuşturucu kullandığın için sağlık raporu alamazsın” yanıtıyla karşılaştı. e-nabız üzerinden sağlık kayıtlarına ulaşan genç kız, uyuşturucu kullanımı ile ilgili kayıtların kendisine ait olmadığını ve kimliğinin kullanıldığını gördü. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Güvenç, kimlik bilgileri kullanılarak; bir kişinin Ankara’da bir eğlence mekanında sigorta girişi yapılarak çalıştığını, bir başka kişinin de defalarca çeşitli hastanelerde işlem yaptırdığını öğrendi.

Haberin Devamı

‘KAMERA KAYITLARINI İZLEDİK’

Güvenç, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Doktorum bana ehliyet için sağlık raporu veremeyeceğini, çünkü madde kullandığımı söyledi. e-nabız’dan kayıtları kontrol ettim. Yaklaşık 10 farklı hastanede benim adıma açılmış sağlık kaydı vardı. Hemen uyuşturucu tahlillerinin çıktığı hastaneye gittim. Ardından en yakın karakola müracaat ettim. Geçmiş sorgularıma baktıklarında bir ay kadar önce bir karakolda ifade verdiğimi söylediler. Ben de böyle bir tanıklığımın olmadığını söyledim ve o karakola gittim. Orada kamera kayıtlarını izledik. Benim kimliğimi kullanarak ifade veren 17 yaşındaki I.N.E.’yi kayıtlarda bulduk. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum.”

‘3’ER GÜN SİGORTA YAPMIŞLAR’

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dökümünü incelediğini söyleyen Güvenç, “Kontrol ettiğimde 3’er gün olmak üzere aynı gece kulübünde farklı zamanlarda sigortamın bulunduğunu gördüm. Bu süreçte birkaç hastane kaydı daha oldu. Yine tekrar savcılığa gittim. Bir hafta önce başka bir karakoldan aradılar. Karakola gittiğimde 16 yaşındaki B.K. isimli kızın Çankaya’da bulunan gece kulübünde benim kimlik fotokopimi kullanarak çalıştığını, kendi beyanına göre de benim adıma düzenlenmiş senetle orada tutulduğunu iddia ettiğini söylediler. Ben de böyle birisini tanımadığımı söyledim. Şu anda sağlık raporu alamamam sebebiyle herhangi bir işte çalışamıyorum” diye konuştu.