Gündem Kayseri'de buruk bayram

Kayseri'de buruk bayram

Paylaş
Kayseri'de buruk bayram

Kayseri'de buruk bayram

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için gittikten sonra kaybolan 2'si kardeş 3 çocuk , Kurban bayramın da hala bulunamadı. Tekin ve Ay aileleri, çocuklarına kaybolmadan önce aldıkları bayramlık elbiselere bakıp, gözyaşı döküyor. Ay ve Tekin aileleri " Bayram bizim neyimize. Onlar bulunursa çifte bayramımız olur. Yoksa bu bayramda bizim için yas günü " dediler.

Haberin Devamı

Talas ilçesinde bayramın ikinci günü, 21 Eylül'de şeker toplamak için çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşındaki Dilruba Tekin ile ağabeyi 7 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve 11 yaşındaki Türkan Ay, aradan 67 gün geçmesine rağmen bulunamadı. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 60 kişilik ekip çalışmalarını sürdürürken ailelerin de bekleyişleri sürüyor. Tekin kardeşlerin annesi Leyla Tekin, artık dayanacak güçleri kalmadığını söyledi. Çocuklarını kaçıran kimse ondan bırakmasını isteyen anne Leyla Tekin, "Çocuklar kaybolduktan sonra hayatın nasıl geçtiğini bilmiyoruz. Hergün ağlamakla, çocuklarım gelecek diye yolları gözlemekle geçiyor. Ramazan Bayramını yaşayamadık. Şimdi kurban geldi. Ancak, çocuklarımdan bir haber yok. Bulunur diye bekliyoruz. Onlar bulunursa ancak çifte bayram yaparız. Çocukları tutan kimse artık bıraksın. Ümidimi hiç yitirmedim. Benim çocuklarım birgün gelecek." dedi. Çocukları için daha önceki bayramda giymeleri için aldığı hırka ve gömleğe bakıp gözyaşı döken anne Leyla ve eşi Hamza Tekin, "Kızım hırkayı okula giderken giyerim diyerek giymedi. O giymeyince Ahmet de gömleğini giymeyipş, bayrama saklamıştı. Bayramlık giysileri şimdi hatıra kaldı." diyerek duygularını dile getirdi. Hamza Tekin ise, çocukları kayboduktan sonra hayatının çok zor geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

ANNE ÖZLEM, "ÇOK ÖZLEDİM"

Kayıp Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay ise, çocuğu için yeni aldığı saç tokaları, bileklik ve taç ile geçen bayram aldığı gömleğine bakıp gözyaşı döktü. Çocuğunu çok özlediğini artık dayanacak gücü kalmadığını belirten anne Özlem Ay, "Çocuğumuzu nasıl özlediğimi kelimelerle anlatamam. Ona sarılmak istiyorum. Çocuğumu kim kaçırdıysa artık bıraksın. Ramazan Bayramı zehir olmuştu. Bu bayram için ümitliydim,. Ancak bulunamadı. Yine de umudunu yitirmiyorum. Kurban Bayramı'nda bulunsun da çifte bayram yapalım" diyerek duygularını dile getirdi. Kayıp Türkan Ay'ın kardeşi İkbal, "Ne olur kardeşimi bulun. Onunla şeker toplamak istiyorum" diyerek, duygularını dile getirdi.

DHA