Gündem Kaza değil cinayet

Kaza değil cinayet

Paylaş
Kaza değil cinayet

Kayseri'de eski sevgilisi Şeyda Kocaoğlu’nu takip edip aracını sıkıştırarak ölümüne neden olan gence önce olay trafik kazasıymış gibi 8 yıl hapis cezası verildi. Üst mahkemenin bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılamada ise 'Kaza değil cinayet' kanaati oluştu ve sanık müebbet hapse çarptırıldı.

Kaza, geçen yıl 13 Eylül’de Melikgazi'nin Kocasinan Caddesi’nde meydana geldi. Üç yıllık ilişkinin ardından Şeyda Kocaoğlu (19) ile ayrılan Enes Satılmış (19) genç kıza tehdit mesajları attı. Ardından Şeyda'nın aracını trafikte otomobiliyle sıkıştırdı. Karşı yönden gelen bir kamyonetle çarpışan Şeyda hayatını kaybetti. Ehliyeti olmayan Enes Satılmış bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan 8 yıl 9 ay hapis aldı.

Haberin Devamı

'iYi HAL' UYGULANMADI

Ancak Şeyda'nın ailesi "Bu olay bir trafik kazası değildir. Bu bir cinayettir" diyerek karara itiraz etti. Bölge Adliye Mahkemesi yaptığı inceleme sonrası kararı bozdu. Satılmış, yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme bu kez, 'kasten öldürme' suçundan sanığa ağırlaştırılmış müebbet verdi. Ardından takdiri indirim uygulanarak cezası müebbet hapse çevrildi. Heyet, sanık hakkında ’iyi hal’ indirimi de uygulamadı.

KARAR EMSAL OLACAK

Ailenin avukatı Bengü Bilgin "Bu karar kadın cinayetleri arasında emsal olabilir. Çünkü günümüzde kadın cinayetleri silahla vurularak, camdan atılarak ve yakılarak oluyor. Bu da kadın cinayetinin başka bir türü olarak emsal olabilir. Adalete güvendik ve karşılığını aldık" dedi. Şeyda'nın babası Serkan Kocaoğlu ise "Bu karar evladımı geri getirmeyecek belki ama adalet sonunda yerini buldu" diye konuştu. 

Haberin Devamı
Eski sevgilisinin ölümüne sebep olan sanığın cezası müebbete çıktı