Gündem Kaza değil cinayet

Kaza değil cinayet

Paylaş
Kaza değil cinayet

Ankara’da sürücü Mehmet Can Dandin, kaldırımda yürüyen öğretmen Ekin Sert ve üniversite öğrencisi Umut Can’a otomobiliyle çarparak ölümlerine neden olmuştu. Sürücü Dandin’in, hız sınırı 50 kilometre olan yolda 112 kilometre ile gittiği ve ışık ihlali yaptığı ortaya çıktı. Kazada ölen Ekin Sert’in öğretmen eşi Gözde Sert, “Bu bir cinayet” dedi.

Ankara Etimesgut’ta 25 Şubat akşamı Mehmet Can Dandin (25) yönetimindeki otomobil, kaldırımda yürüyen öğretmen Ekin Sert (31) ve üniversite öğrencisi Umut Can’a (24) çarpmıştı. Hastaneye kaldırılan Sert ve Can, hayatını kaybetmişti. Olay yerinden kaçan sürücü Dandin ile yanındaki üç kişi yakalanmıştı. Sürücü tutuklanırken, üç kişi de serbest bırakıldı. Sürücü Dandin’in, kazadan önce bölgedeki bir kavşakta trafiğe tehlikeye sokarak, otomobille kırmızı ışıkta geçerken cep telefonuna yansıyan görüntüsü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

RAPOR BEKLENİYOR

Ayrıca hız sınırı 50 kilometre olan kaza yerindeki yolda 112 kilometre hızla gittiği belirlendi. Kaza sırasında alkol veya uyuşturucu alıp almadığı da Adli Tıp raporu ile netleşecek. Kazada ölen Ekin Sert’in kendisi gibi matematik öğretmeni olan 1.5 yıllık eşi Gözde Sert, eşinin kaza akşamı yürüyüş için dışarıya çıktığını söyleyerek, “Çarpan araç kırmızı ışıkta geçmiş, drift atmışlar. Eşime sol tarafından vurmuş. Bu bir kaza değil. Öyle olsa bırakıp gitmez, ambulansı arardı, yardımcı olurdu. Bu ölüm değil, cinayet” dedi.

‘AĞIR CEZA ALSINLAR’

Polis raporuna göre araçta alkol şişeleri olduğunu söyleyen Gözde Sert, “Kazadan sonra uzlaştırmak için ara bulucular aradı. Hangi insanın canı parayla satın alınabilir? O insanlar en ağır cezayı almadıkça benim içim soğumaz. Hatay depreminde akrabalarını kaybetti eşim, ailesi kurtuldu. Birçok şeyi atlattı, bunu atlatamadı. Yaşayacak çok güzel günlerimiz vardı. Hep ‘ben seni asla bırakmam’ demişti, çok acı bir şekilde bıraktırdılar” diye konuştu. Umutcan ÖREN Samet ÖKSÜZ/DHA

Haberin Devamı