Gündem Keçisini polise verdiği 'eşkal' sayesinde buldu

Keçisini polise verdiği 'eşkal' sayesinde buldu

Paylaş
Keçisini polise verdiği 'eşkal' sayesinde buldu

Kayseri'de bayram namazı sonrası döndüğü evnin bahçesinde bağladığı keçisini bulamayan 70 yaşındaki İsmail Üstün, Yenişehir Polis Merkezi Amirliği'ne başvurdu

Polisin bulduğu keçiyi 31 yaşındaki Şuayip Devirtaş sahiplenince, İsmail Üstün daha önce verdiği ’eşkal’ sayesinde kurbanlık keçisine kavuştu.

Merkez Kocasinan İlçesi Yunus Emre Mahallesi’nde oturan İsmail Üstün, dün 300 TL’ye aldığı kurbanlık keçisini evinin bahçesine bağladı. Bu sabah bayram namazı sonrası kurban kesmek üzere bahçeye giren İsmail Üstün, keçinin yerinde olmadığını görüp şoke oldu.


Bunun üzerine İsmail Üstün, Yenişehir Polis Merkezi Amirliği’ne giderek, keçisinin kayıp olduğunu bildirdi. Yenisanayi Mahallesi ve oturduğu mahallede keçisini arayıp bulamayan İsmail Üstün, torunlarının kurbanlık keçiyi sorması üzerine üzülmemeleri için aynı ahırdan 250 TL’ye bir keçi daha alıp, kesti.

Yenisanayi Mahallesi’ndeki işyerlerinde kurban kesen vatandaşlar, başıboş bir keçi görünce saat 14.00 sıralarında ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak ihbar etti.
İhbar üzerine keçinin bulunduğu 86’ıncı sokağa gelen polis ekibi, sahibi bulunmayan keçiyi ekip otomobiline bindirirken, o sırada sokaktan geçen 31 yaşındaki Şuayip Devirtaş, keçinin kendisinin olduğunu öne sürdü.

Teslim tutanağı tutulması için keçi polis otomobiliyle Yenişehir Polis Merkezi’ne götürülerek, bayrak direğine bağlandı. Bu sırada sabah saatlerinde kayıp keçi ihbarında bulunan İsmail Üstün de polis merkezine çağırıldı. Keçinin eşkalini bir kez daha anlatması istenen İsmail Üstün, hayvanının rengi ve kulak kesiğini bilince polis tarafından tutanak düzenlenerek teslim edildi. Şuayip Devirtaş ise keçiyi benzettiğini öne sürerek polis merkezinden ayrıldı.

Torunlarının ısrarı üzerine aldığı keçiyi keserken polisin kendisini aradığını söyleyen İsmail Üstün, "Çok mutlu oldum. Polisimiz keçimi bulup bana haber verdi. Artık bu keçiyi de kurban edip, dağıtacağım" dedi.


Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı