Gündem Kemal Kılıçdaroğlu sağlık durumuyla ilgili konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu sağlık durumuyla ilgili konuştu

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu sağlık durumuyla ilgili konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin il başkanlarını topladı. İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu çok önemli mesajlar verdi. İl başkanlarına "15 Temmuz anmalarına katılın" talimatı veren CHP lideri, 'Adalet Yürüyüşü' sonrasında sağlık durumuyla ilgili de ilk kez konuştu

CNN TÜRK'ün haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda, "CHP, artık eski CHP olmayacak çünkü dünyanın takdirine şayan bir demokrasi hareketi gerçekleştirdik. Bu yeni bir başlangıç. Bu eylemin gerisinde kalmayacağız" dedi.

'YURDUN DÖRT BİR YANINA DAĞITIN'


Kılıçdaroğlu il başkanlarına, "Adalet çağrımızı, adalet manifestomuzu milyonlarca bastırıp, yurdun dört bir yanına dağıtın. Sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine elden dağıtın manifestomuzu. Biz taleplerimizi ilettik, gerisini onlar düşünecek" talimatını verdi.

'YALNIZ BIRAKMAYIN, SAHİP ÇIKIN'


Kemal Kılıçdaroğlu, "İki 15 Temmuz var. Halkın 15 Temmuz'u ve Saray'ın 15 Temmuz'u. 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ tarafından yapıldı, şüphemiz yok. Bu darbe girişimini halk püskürttü. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde şehrinizde devlet tarafından yapılan tüm anma programlarına iştirak edin. Şehitler bizim şehidimiz, gaziler bizim gazimiz, onları yalnız bırakmayın, onlara sahip çıkın. İkinci darbe ise 20 Temmuz'da AKP hükümeti ve Erdoğan tarafından yapılmış bir siyasi darbe. Bu darbeyle mücadele etmeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

'YORULDUM DEME ŞANSIM YOK'


Kılıçdaroğlu'nun il başkanlarına, yürüyüş sırasında 4 tırnağının morardığını ifade ettiği, "Ama benim yoruldum, ayağım ağrıyor deme şansım yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıyım. Sizler de il başkanımsınız, bahanelere sığınmadan bu yeni başlangıçta mücadele etmeye devam etmelisiniz" dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak 15 Haziran’da Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü İstanbul Maltepe’de bitirmişti. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü 25 gün sürmüştü.


Kemal Kılıçdaroğlu yürüdüğü yoldan geri dönecek


Fotoğraflarla CHP'nin Maltepe mitingi