Gündem Kendini tuvalete kilitleyip polise saldırdı! İfadesi ortaya çıktı

Kendini tuvalete kilitleyip polise saldırdı! İfadesi ortaya çıktı

Paylaş
Kendini tuvalete kilitleyip polise saldırdı! İfadesi ortaya çıktı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde kiraladığı elektrikli motosiklet bekçiler tarafından durdurulan, kaçmaya başlayınca gelen polislere de direnen 23 yaşındaki Melike Dorak’ın ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Şişli’de 8 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda Şişli’den Beyoğlu’na gitmek için bir kiralama firmasına ait elektrikli motosiklete binen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Melike Dorak bekçiler tarafından durduruldu.

Haberin Devamı

İddiaya göre bir anda kaçmaya başlayan Dorak kendisini bir akaryakıt istasyonunun tuvaletine kilitledi. Bekçilerin çağırması üzerine olay yerine gelen polislere de direnen Melike Dorak, gözaltına alındı. Polis merkezinde de polislere direnmeye devam eden Dorak, bir polisin saçını çekerek yere düşürdü. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Dorak mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

“AMACIM KENDİMİ KURTARMAKTI”

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılan Melike Dorak’ın verdiği ifade ortaya çıktı. Olay günü emanete bıraktığı bavulunu almak için Şişli’den Taksim’e gittiğini anlatan Dorak, “Görevli bekçiler beni durdurdu. Kimlik numaramı istediler. Ben de verdim. Daha sonra iki bekçiden kısa boylu olan sosyal medyadan benim profilimi bulup, ‘Bu sen misin?’ diye sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Bunun üzerine aynı şahıs telefon numaramı istedi. Ben de bunun üzerine, ‘Seni gebertirim’ diyerek oradan uzaklaştım” dedi.

Haberin Devamı

İlerideki akaryakıt istasyonuna girdiğini söyleyen Dorak, “Buraya gelmekteki amacım kendimi kurtarmaktı. Bu anları telefonumun kamerasına kaydettim. Kayda alma amacım delil üretmekti. Polisleri beklerken kendimi tuvalete kilitledim” dedi.

“KENDİMİ SAVUNMAK İÇİN VURDUM”

Çıktıktan sonra kendisini zorla polis aracına bindirmeye çalıştıklarını anlatan Dorak, “Karakolda su ve yemek istedim. Ancak hiçbirini vermediler. Ben de bunun üzerine yerde otururken rujumla yere, ‘o…ç..’ yazdım. İçeri giren şahıslar beni uyardı. Sonrasında gelen kadın polis üzerime atladı. Aramızda boğuşma oldu. Bu boğuşma sırasında bir erkek memur tarafından saçlarım sert bir şekilde çekildi. Ben de kendimi savunmak için görevli memura vurdum” dedi.

Yeniden darp raporu alındıktan sonra karakola döndüklerini anlatan Dorak, “Bu sırada karşı kaldırımda bekleyen şahıslara bağırarak, ‘Beni burada dövüyorlar. Beni Kurtarın’ dedim. Bunun üzerine içeriden çıkan bir memur beni sürükleyerek nezarethaneye götürdü. Tuvalete gitme isteğimi kabul etmediler. Ben de tuvaletimi oraya yapmak zorunda kaldım” dedi.

Haberin Devamı