Gündem 'Kimse mağdur olmayacak'

'Kimse mağdur olmayacak'

Paylaş
'Kimse mağdur olmayacak'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay’da dün deprem konutları için düzenlenen kura ve anahtar teslim törenine katıldı. İki ay içinde deprem bölgesinde 75 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Erdoğan, “Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. Kimse mağdur olmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreni’ne katılan Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na da iştirak etti. Erdoğan Hataylılara seslenirken, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı yüreklerimizi yakmayı sürdürmektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘EN BÜYÜK ZARARI GÖRDÜ’

Depremin 11 ilde yıkıma yol açtığını ve 14 milyon kişiyi doğrudan etkilediğini belirten Erdoğan, “Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek olmuş depremzede kardeşlerinin yanına koşmuştur” diye konuştu. Erdoğan, “Bu afet bize verdiği pek çok dersin yanı sıra devlet-millet dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın can kaybı ve yıkılan bina sayısı bakımından depremden en çok zararı gören şehir olduğunu söyledi.

‘HER AY 15-20 BİN’

Yapımı süren 40 bin konutun da, tamamlandıkça peyderpey hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: “İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Amacımız takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturmaktır. Böylece temel atılmasının üzerinden bir yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. Kimse mağdur olmayacak.”

Haberin Devamı

‘TRABZON ŞAHLANIŞLA DEVAM EDECEK'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon İlçe Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı’na telefon bağlantısı ile katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın telefonundan salona seslenen Erdoğan, “İnanıyorum ki 31 Mart gecesi Trabzon çok daha farklı bir şahlanış ile yoluna devam edecektir” dedi. Erdoğan, “Bunun için gerek ana kademe gerek kadın kolları gerek gençlik kollarının kalan 53 günde çok çok iyi çalışacağından eminim. Buna hazır mıyız? Öyleyse durmak yok yola devam” diye konuştu.